ABD'de yasakların gevşetilmesinden sonra düzenlenen parti kontrolden çıktı

Partinin Facebook sayfasında etkinliğe dair paylaşılan gönderideyse tüm katılımcılara teşekkür edildi ve sanki hiç bir şey yaşanmamış gibi davranıldı

Feci olayların yaşandığı parti ekimde tekrar düzenlenecek (Facebook / RedneckRave)

ABD'nin Kentucky eyaletinde düzenlenen müzik festivali kontrolden çıkınca 14 kişi gözaltına alındı.

"Redneck Rave" adı verilen parti, Edmonson County'de yer alan Blue Holler Offroad Park'ta geçen hafta çarşamba günü düzenlendi.

"Çamur, müzik ve kargaşa" sloganıyla yola çıkan ve 5 gün süren partide ABD Başkanı Joe Biden karşıtı pankartlar da açıldı.

County'de tanınan bir rapçi olan Justin Time'ın düzenlediği etkinlikte, gözaltına alınan kişilerin yanı sıra 48 kişi hakkında ağır saldırıdan uyuşturucu bulundurmaya kadar farklı suçlardan ötürü işlem başlatıldı.

Edmonson County'nin şerifi Shane Doyle, "Daha ilk gelen araçta metamfetamin, marihuana ve içki tespit ettik" dedi. Alana gelenlerden biri hakkında iki farklı arama kararı bulunduğu da ortaya çıktı.

Doyle, işlerin çığırından çıkabileceğini öngörerek etkinliğin 7/24 gözetim altında tutulmasını talep ettiğini belirtti. Fakat buna rağmen partide yaşanan kargaşanın ve can kaybının önüne geçilemedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polisin açıklamasına göre arazi aracı süren bir kişi, büyük bir odun parçasını geçmek isterken feci bir kaza yaşadı. Aracın hafif havaya kalkmasıyla odun parçası aracın altını delerek sürücüye saplandı. Feci kazada içeride sıkışan sürücü, bölgeye gelen helikopterle acil olarak yakındaki bir hastaneye taşındı.

Başka bir olaydaysa kimliği belirsiz iki kişi arasında çıkan kavgada taraflardan birinin boğazı kesildi. Polisin raporuna göre tartıştığı kişinin boğazını kesen zanlı daha sonra kalabalığa da saldırdı. Ekipler hala şüpheliyi arıyor.

Partiye katılan 29 yaşındaki Lancer Hodges adlı bir kişinin de battaniye nedeniyle çıkan tartışmada kavga ettiği kadının boğazını sıktığı ve kadının neredeyse bilincini kaybettiği bildirildi. Hodges suçlamaları inkar etse de hakkında ağır saldırıdan soruşturma başlatıldı.

Partinin Facebook sayfasında etkinliğe dair paylaşılan gönderideyse tüm katılımcılara teşekkür edildi ve sanki bunlar hiç yaşanmamış gibi davranıldı.

Açıklamada, "Polis ve itfaiyeye elimizden geldiğince sorunsuz şekilde bir etkinlik düzenlememize destek oldukları için teşekkür ediyoruz. Birçok konuda kesinlikle daha fazla ilerleme kaydetmemiz gerek" dendi.



Independent Türkçe, VICE, Lex18

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU