Sancar: İddianameyi hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı değildir

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bu iddianame MHP Genel Merkezi’nde hazırlanmış, sarayın hukuk birimlerinde son şekli verilmiştir" diye konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'yi kapatma davası iddianamesini kabul etmesine ilişkin olarak açıklama yaptı.

Sancar, "AYM, iddianameyi kökten reddetme fırsatına sahipti. Bunu yapması için de yeterince hukuki ve vicdani sebep mevcuttu.Çünkü dava aylar süren bir siyasi kampanyanın sonucunda açılmıştı. Başta MHP olmak üzere iktidar ve yandaşları HDP'yi hedef gösterdiler ve AYM'den de bu yönde talepte bulundular. Başta MHP olmak üzere iktidarın birimleri yalnız HDP'yi değil, Cumhuriyet Başsavcılığını da da tehdit ettiler" diye konuştu.

"Davanın savcısının bizzat iktidarın kendisi olduğunu herkes görmelidir"

Sancar şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AYM iddianameyi reddetmiş olsaydı demokrasi umudu adına önemli bir mesaj vermiş olacaktı. AYM, tarihi bir fırsatı heba ettiğini açıkça söylemek zorundayız.  Ancak AYM’nin bundan sonraki süreçte bu vebali ortadan kaldıracak bir tutum sergilemesi yönünde beklentimizi korumak istiyoruz. Bu davanın iddianamesi hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı değildir. Bu iddianame MHP Genel Merkezi’nde hazırlanmış, sarayın hukuk birimlerinde son şekli verilmiş ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmiştir. Davanın savcısının bizzat iktidarın kendisi olduğunu herkes görmelidir. HDP’yi kapattırmayacağız, büyüterek devam ettirecek gücümüz vardır.  Bu davada verilecek karar sadece HDP’ye yönelik olmayacaktır.

Konuşmasının devamında "AYM, HDP’yi kapatma kararı verirse kendini kapatma kararını da vermiş olacaktır" ifadesini kullanan Sancar sözlerini "HDP'yi yaşatacağız, büyüteceğiz mutlaka kazanacağız" diye bitirdi.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU