Karacanın yardımına koşan köpek viral oldu

Karaca ertesi gün köpeği ziyarete geldi

Goldendoodle, Golden Retriever ile Poodle (Kaniş köpeği) cinslerinin birleşmesi sonucu 1990'ların sonunda Kuzey Amerika'da türeyen bir cinstir (Facebook / Ralph Dorn)

ABD'de bir köpek, gölde mahsur kalan karacayı kurtardı. Karaca da ertesi gün yine köpeği ziyarete geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Virgina eyaletinde yaşayan Ralph Dorn, 2 Haziran'da evinin arkasındaki gölde ilginç bir görüntüyle karşılaştı.

Dorn'un köpeği Harley, akşam bir anda ortadan kayboldu. Bunun üzerine evin etrafında köpeği aramaya çıkan Dorn, köpeğini bir karacayla birlikte gölde buldu.

Dorn, "Karaca göle nasıl girdi bilmiyorum ama Harley de bariz şekilde neden veya niçin diye sormadan harekete geçmiş" dedi.

62 yaşındaki köpek sahibi, Harley'nin karacaya yardımcı olarak kıyıya doğru yüzmesini sağladığını, karaca yolunu şaşırdığında da ona destek olarak kendisini yine kıyıya doğru yönlendirdiğini anlattı.
 

 

Ralph Dorn paylaştı: 2 Haziran 2021 Çarşamba


Dorn'un, Harley'nin dostça ve kahramanca davranışını anlattığı Facebook gönderisi yaklaşık 113 bin beğeni 257 bin paylaşım aldı.

Goldendoodle cinsi köpek, karacayı kıyıya çıkarınca yanından bir müddet ayrılmadı ve ona göz kulak oldu.

"Harley karacayı bırakmak istemedi" diyen Dorn, "Sürekli onunla iletişime geçti, tüylerini yaladı ve ona bakım sağladı" ifadelerini kullandı.

Karaca kıyıya çıktıktan bir süre sonraysa annesi geldi. Bunun üzerine Dorn, 6 yaşındaki Harley'i içeri aldı. Anne, ikili eve girdikten sonra yavrusunun yanına geldi ve birlikte kıyıdan uzaklaşarak ormana doğru ilerlediler.

Fakat karaca ertesi gün Harley'i ziyarete geldi.

Dorn, "Bu sabah Harley huzursuzlandı ve camdan cama koşmaya başladı. Ben de ön kapıyı açtım, karacanın sesini duyduk" dedi.

Harley sesi duyunca dışarı fırladı ve karacanın yanına gitti. Bir süre birlikte vakit geçirdikten sonra Harley eve dönerken karaca da annesinin yanına gitti.



Independent Türkçe, New York Post, The People

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU