Buldan: 31 Mart'ta oy vermeyen 200 bin seçmeni sandığa taşıyacağız

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, partinin diğer Eş Başkanı Temelli ile birlikte önümüzdeki hafta İstanbul'da sahaya çıkacaklarını, ev ev dolaşacaklarını söyledi, ""Kurgumuzu AKP'ye kaybettirmek üzerinden yaptık" dedi

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, partisinin 23 Haziran stratejisine ilişkin ayrıntıları anlattı / Fotoğraf: AA 

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Meclis'te bir grup gazeteciyle sohbet etti.

HDP'nin İstanbul seçimlerine ilişkin kampanyası haftaya başlayacak.  23 Haziran'a ilişkin partisinin yol haritasını anlatan Buldan, "Hem sayın Temelli, hem de ben sahaya iniyoruz. Kurgumuzu AKP'ye kaybettirmek ve demokrasi güçlerinin kazanması üzerinden yaptık. İstanbul açısından HDP'nin tavrı nettir. Kafalarda herhangi bir şüphe ve soru işareti olmaması gereken en net parti HDP'dir” dedi.

"Oy kullanmayan 200 bin seçmeni sandığa taşıyacağız"

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre İstanbul’da HDP tabanında oy kullanmayan 200 bin kadar seçmeni sandığa götürmek için çalışacaklarını söyleyen Buldan, İmamoğlu’nun 250 bin gibi bir oy farkıyla kazanacağını düşündüğünü dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buldan, "İstanbul seçimine dönük son grup toplantısında net bir mesaj verdiniz ama yine de HDP’nin tutumuna dair şüpheler dile getiriliyor" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Niye şüphe var? Bu kadar açık mesaj veren bir partiyiz. Bu hafta itibariyle artık sahaya da iniyoruz İstanbul’da. Ben de Sezai (Temelli) Başkan da milletvekillerimiz, il örgütümüz de bir bütün olarak kampanya süreci başlatıyoruz. 23 Haziran’a kadar bütün il, ilçe örgütlerimizle birlikte, bölge milletvekillerimizle birlikte İstanbul’da seçim kampanyası yapacağız. Bizim burada açık ve net bir tavrımız var. Kurgumuzu AKP’ye kaybettirmek ve demokrasi güçlerinin kazanması üzerinden yaptık. O yüzden İstanbul açısından HDP’nin tavrı nettir. Bu dönem açısından kafalarda herhangi bir şüphe ve soru işareti olmaması gereken en net parti HDP’dir."

Buldan, "31 Mart’ta olduğu gibi bu seçimde de Kürt oylarının kilit olacağı konuşuluyor. İktidar kanadında çok sayıda “Mele”nin (Din adamı) İstanbul’a taşındığı söyleniyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"31 Mart’ta AKP’nin kendi tabanında oy vermeyen Kürtler var. Biraz onları motive etmek, sandığa götürmek için bir çalışma başlatmışlar diye duydum. Bizim tabanımızda 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen yaklaşık 200 bin seçmenimiz var. Biz o seçmenimizi de sandığa götürmek üzerinden bir çalışma başlatıyoruz. Var olan ya da oy kullanan seçmen artı oy kullanmayan 200 bin seçmen. Cuma günü bir toplantı yapıp çalışma yöntemiyle ilgili yol haritası çıkaracağız. Halk buluşmaları, ev ev ziyaretler olacak. İstanbul il örgütümüzün elinde kimlerin sandığa gitmediği, oy kullanmadığına dair bir liste var."

"Bu demokratik güç birliği" 

HDP Eş Başkanı Buldan, 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen 200 bin HDP'li seçmenden söz ederken, "Çeşitli sebepleri var tabii bunların. CHP’ye oy vermek istemeyen, gerçekten bunu içine sindiremeyen seçmenimiz var, bunu saklayamayız. Gerçi şunu da duyuyoruz, 'Bir mağduriyet oldu, 31 Mart’ta biz vermemiştik ama bu seçimde gidip vereceğiz' diyen kesim de çok fazla. Buna çok tanık oldum. Ama birçok başka neden olabilir. Birinci ve en önemli neden CHP’ye oy vermeme. Herşeye rağmen seçmenimize söylüyoruz, biz demokrasi güçlerinin desteklediği adaya oy veriyoruz, biz demokrasi ittifakı gerçekleştirdik bu dönem. O nedenle bizim açımızdan siyasi parti ya da aday değil, demokratik güç birliği bu" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU