Usame bin Ladin'in yeğeninden Biden-Putin zirvesine protesto: "Trump kazandı"

Nur bin Ladin, İsviçre polisinin kendisini gözaltına almakla tehdit ettiğini öne sürdü

Nur bin Ladin, polislerin gelip kendisini tehdit ettiğini öne sürdü (Instagram / realnoorbl) 

El Kaide kurucusu ve 11 Eylül saldırılarının azmettiricisi Usame bin Ladin'in yeğeni Nur bin Ladin, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesini protesto etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden ve Putin dün İsviçre'nin Cenevre kentindeki zirvede bir araya gelmiş, görüşmeler daha sonra her iki ülkenin dışişleri bakanlarının da katıldığı ek bir toplantıyla yaklaşık 4 saat sürmüştü.

İki liderin görüşmesinde siber güvenlik, Kovid-19 pandemisi, ikili ilişkiler ve insan hakları gibi farklı konular ele alındı.

Öte yandan ABD eski başkanı Donald Trump'a verdiği destekle bilinen Nur bin Ladin, zirve düzenlenirken Cenevre'de bir teknede elinde "Trump kazandı" yazan bir pankartla görüntülendi.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noor Bin Ladin (@realnoorbl)


Instagram sayfasında protestosunun görüntülerini paylaşan bin Ladin, İsviçre polisinin "kendisini gözaltına almakla tehdit ettiğini" iddia etti. Bin Ladin, "iki polis teknesinin ve daha uzakta konumlandırılan bir askeri teknenin" protestosunu durdurmak için geldiğini öne sürdü.

Elindeki pankartla paylaştığı fotoğrafında bin Ladin, "İsviçre dünyanın bunu görmesini istemiyor" mesajını yazdı.

Trump, defalarca ABD 2020 Başkanlık Seçimleri'nde hile yapıldığını öne sürmüş ve farklı kesimlere yönelttiği asılsız suçlamalarla ülkede ciddi bir siyasi gerilim oluşturmuştu.



Independent Türkçe, Sputnik International, The Hill

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU