UBER Türkiye'den çekilme kararı aldı. Sürücülerle görüşen Yıldırım "Biz size çözüm üretmek zorundayız" dedi

UBER sürücüleri AK Parti İl Başkanlığı'nda Binali Yıldırım'la görüştü, mağdur olduklarını anlattı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı Binali Yıldırım, sahurun ardından AK Parti İl Binası önüne gelen UBER sürücüleriyle görüştü.

UBER'in Türkiye'den çekilme kararı alması ve sistemin yarından itibaren kapatılacağını öğrenen sürücüler Yıldırım'a mağdur olduklarını söyledi. Binali  Yıldırım UBER sürücülerine “Yarın çalışın, öbür gün gelin bana o işi konuşalım. Biz size çözüm üretmek mecburiyetindeyiz” yanıtını verdi. 

Bugün son çalışma günleri olduğunu belirten sürücüler, yarın saat 00.00’dan sonra sistemlerinin kapanacağını ve kaçak duruma düşeceklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“UBER, vergi vermeye başlayalı bir sene bile olmadı”

5 yıldır UBER’in Türkiye’de hizmet verdiğini belirten sürücüye karşı Binali Yıldırım ise, UBER’in yaklaşık bir yıldır vergi vermeye başladığını belirtti. Yıldırım, ‘Bunlar bu kararı şimdi almamıştı, bunlar bu kararı çok önce almıştı. Normalde bu kararı sizinle paylaşması gerekiyordu. Size karşı dürüst davranmadı. Bir yıl oldu vergi vermeye başladı. Ben olayı biliyorum, bana bir şey anlatmayın. Sizleri de biliyorum, adamları da biliyorum” dedi. 

“Taksiciler de UBER sistemini kullanıyor” 

Sürücüler adına AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım ile konuşan Lisanslı Taşımacılar Derneği Başkanı Metin Magriso, ticari taksilerin kullandığı mobil uygulamanın UBER sistemi olduğunu, önerilmesi ya da geliştirilmesi halinde yerli yazılım kullanmak istediklerini belirtti.

Sürücüler, “Yedi katımız yolculuk yapıyorlar, UBER’i istemiyoruz diyorlar ama çağırın iki dakikaya sarı taksi burada. Şu anda minibüslerin yaptığı yolculuk haftada 10 bin, taksicilerin yaptığı ise haftada 70 bin. Şu anda 10 bin taksi plakası UBER’de kayıtlı” diye konuştular. 

Bu işe çözüm üretmek zorunda olduklarını dile getiren Başkan Adayı Yıldırım, “Elin adamı karar vermiş, ‘çekileceğim’ diye. Yarın iki tane daha yanında adam getir, bu işlerle ilgili hazırlığınızı yapın, getirin bana. Arkadaşlar UBER var ya da yok, önemli değil. Siz bana lazımsınız. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehirde yaşayacağız, geleceğimiz de ortak, sevincimiz de ortak, üzüntümüz de ortak. Yarın çalışın, öbür gün gelin bana o işi konuşalım. Biz size çözüm üretmek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU