Akşener’den Erdoğan’a tepki: Hamdolsun çeken ezikliğe bakar mısınız?

"Kendisi gündeme getirmesi gerekirken getirmemiş, ama hamdolsun Biden da gündeme getirmemiş. Vay be, halimize bakar mısınız?"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede “24 Nisan konusunun gündeme gelmediğine” yönelik açıklamaya tepki gösterdi.

Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan’ın Biden ile yapacağı görüşmeden önce kullandığı “24 Nisan’ı gündeme getirmeden geçmeyi doğru bulmamız mümkün değil” şeklindeki ifadeyi hatırlattı. Görüşmenin ardından “Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi” diyen Erdoğan’a sert tepki gösteren İYİ Parti lideri, şunları kaydetti:

Biliyorsunuz Sayın Erdoğan geçtiğimiz pazartesi NATO zirvesine katıldı. Daha düne kadar verip veriştirdiği NATO, bir anda değerli oluverdi. Bu arkadaşların tamamı muhalefetin dostu Biden diyorlardı. 'Hain Biden' diyorlardı. Sonra ne oldu? Pazartesi günü basın toplantısında Sayın Erdoğan, 'Dostum Biden' dedi. Dünün 'Ey Biden'ı, bugünün 'Dostum Biden'ı oluverdi. İşte size Sayın Erdoğan'ın bipolar dış politika anlayışının son örneği. İşte size kanka diplomasisinin Türkiye'yi getirdiği son nokta. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Halimize bakar mısınız?"

14 Haziran günü iktidarın besleme medyası bir başlık atmıştı. Buna göre Sayın Erdoğan "NATO zirvesinde 24 Nisan soykırım iddiasını da soracağım. Yani arkadaş oraya had bildirmeye gidiyordu. Sorabildi mi? Soramadı. Bir de 'Hamdolsun 24 Nisan konusu gündeme gelmedi' dedi. Hesap soramadığı gibi, bir de hamdolsun çeken ezikliğe bakar mısınız? Kendisi gündeme getirmesi gerekirken getirmemiş, ama hamdolsun Biden da gündeme getirmemiş. Vay be, halimize bakar mısınız? 

"İn oradan..."

Erdoğan’ın “Millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun siz doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa imkânları seferber ederek yaptık. Nankörlüğe devam ediyorlar. Milletimizden gayet güzel haberler alıyoruz ama bunlar çıkmış millet aç diyor” sözlerine de sert eleştiriler getiren İYİ Parti lideri, şunları söyledi:

'Aç olanları da buyurun siz doyuruverin' dedi. Bunu ekonomik durumu iyi olan bir vatandaşın söylemesi dahi ayıptır, günahtır ya. Lafa gelince ellerinde iman metreyle hepimizin imanını ölçerek gezenler, 'Komşun açken sen tok yatamazsın' düsturunu ne çabuk unuttu? Bana diyorsun ki 'Açları da sen doyuruver.' Olur, in oradan doyurmayan namerttir. Sen bostan korkuluğu musun? Madem işini yapmıyorsun, madem açı doyuramıyorsan o zaman çare de yol da belli. Sen sandığı getireceksin, millet oy verecek, biz de gereğini yapacağız. Biz hazırız. Biz senin gibi damatları, gelinleri, yeğenleri değil milleti düşünüyoruz.

 

Şehit oğlundan mektup

Akşener, konuşmasında bir şehit oğlunun yazdığı mektubu okudu. Şehit oğlunu kürsüye çıkaracaklarını ancak "başına iş gelmemesi için" çıkarmadıklarını söyleyen İYİ Parti lideri, annesiyle birlikte okullara başvuran çocuğa "O kadar çoksunuz ki hangi birinize burs verelim” yanıtı verildiğini okuyunca gözyaşlarına güçlükle hakim oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU