Babacan: Şu hale bakın; 12 dakika yüz yüze derdini anlatabilmek için aylardır bekliyor ülkemin cumhurbaşkanı

Babacan, Erdoğan – Biden görüşmesini değerlendirdi

Fotoğraf: DEVA Partisi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’la 48 dakikalık görüşmesinin tercümanlı olması nedeniyle 12 dakika sürdüğünü savundu.

Babacan, “Şu hale bakın; 12 dakika yüz yüze derdini anlatabilmek için aylardır bekliyor ülkemin cumhurbaşkanı” dedi.

Çeşitli temasları kapsamında Ardahan'a gelen Babacan, partisinin 1. Olağan Posof İlçe Kongresi'ne katıldı. Gündeminde dış politika olan Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hayali bir dış düşman üretmek uğruna Türkiye’nin dış ilişkilerine büyük zarar verdiğini’ söyledi.

Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’ın 48 dakika süren görüşmesinin anımsatan Babacan, “48 dakika ne demek? Tercümeli bir görüşme. O tür binlerce görüşme yaptım, ardıl tercüme varsa 24 dakika. 24 dakikada yarı yarıya konuşsanız 12 dakika siz konuşmuşsunuzdur, 12 dakika da karşısı. ‘NATO’nun toplantı salonunun yanındaki küçük bir odada görüşebileceğiz’ diye çok sevindiler, dertlerini kaba hesapla 12 dakikada ne kadar anlatabildilerse anlatabildiler. O kadar. Şu hale bakın. 12 dakika yüz yüze derdini anlatabilmek için aylardır bekliyor ülkemin cumhurbaşkanı. Bu ülke buna layık değil, olmaz böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

“Obama ilk Türkiye’ye geldiğinde biz, Biden 5 ay bekletince siz”

Babacan kendi Dışişleri Bakanlığı döneminde ABD Başkanlığına seçilen Obama’nın ilk kıtalararası seyahatini Türkiye’ye yapmasını hatırlatatarak “Zemini hazırladık, Obama ‘Türkiye’yle beraber neler yapabilirim’ diye konuşmak için geldi. Sayın Erdoğan; ABD başkanının ilk kıtalararası ziyaretini yaptığı Türkiye’de siz de vardınız, bizler de vardık. Seçilen başkan sizi 5 ay telefon kuyruğunda bekletiyor, siz oradasınız. Demek ki başarının kaynağı düzgün kadrolar. Sorun tam da bu. Her şeyi kendinizin yaptığınızı düşündüğünüz, dünyanın kendi etrafınızda döndüğünü zannettiğiniz için ülke bu hale geldi. Sözünüzün bir kıymeti olsun ki sizi birileri dinlesin. Bir gün ‘Ey Amerika’, ertesi gün ‘En Amerikancı biziz’ diyerek itibarı sağlayamazsınız” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU