Sağlık Bakanlığı İBB iştiraki olan BELTUR'un hastane kantini sözleşmelerini yenilemedi

İBB'den yapılan açıklamada "Koronavirüs pandemisi süresinde, sözleşme süresi bitmesine rağmen BELTUR buralardaki hizmetlerini sürdürdü ancak 2020 sonu itibarıyla tahliye işlemleri başlatıldı" denildi

Fotoğraf: BELTUR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki olan BELTUR’a ait 55 kantinin 48’i, Sağlık Bakanlığı’nın kira sözleşmelerini yenilememesi nedeniyle kapatıldı. 

İstanbul’da kamuya bağlı aralarında Bakırköy Sadi Konuk, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma, Bağcılar Devlet gibi pek çok hastanenin kantininin yaklaşık 6 aydır kapalı olmasının sebebinin Sağlık Bakanlığı’nın BELTUR ile yeni sözleşme imzalamaması olduğu belirtildi. Bir yandan koronavirüs pandemisi ile mücadele eden sağlıkçılar diğer yandan bir bardak sıcak çay ve tost bulamamaktan şikâyetçi.

Cumhuriyet'ten Sibel BahçetePe'nin haberine göre; kantinin kapalı olduğu bir kamu hastanesi çalışanı yaşananları şöyle aktardı:

Gece 12’den sonra restoranların paket servisleri kapalı, bu insanlar gece ne yiyecek? Biz 6 aydan beri yiyecek bir şey bulamıyoruz. Bize bir kuru tost versinler, bedava istemiyoruz, paramızla alacağız. Bir sıcak çay, kahve içebileceğimiz bir yer yok... Seyyar satıcılar tüm kantinleri kapalı olan hastaneleri sarmış vaziyette. Hijyen sıfır. Daha öncesinde temiz, sağlık ve güvenilir gıdayı BELTUR’dan uygun fiyata kurumsal şekilde temin edebiliyorduk.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çam Sakura Hastanesi’nin kantini AVM’deki yeme içme mekânı şeklinde ve fiyatları da öyle"

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Osman Öztürk ise kantinlerin bir an önce açılması gerektiğini belirterek “Kantin ihalelerinin AKP’ye yakın firmalara verilmesi ihtimali de var ama bize gelen net bir bilgi yok. Kantinler 24 saat çalışan yerlerdir. BELTUR’un fiyatları vatandaş açısından da aslında daha uygun. İstanbul’da Çam Sakura Hastanesi’nin kantini AVM’deki yeme içme mekânı şeklinde ve fiyatları da öyle. Bir an önce kantinler açılmalı. Kantinler kapalı olunca seyyar satıcılar da hastane çevresinde artmış durumda, hijyen problemine yol açabilir” diye konuştu.

İBB'den açıklama

İBB yetkilileri, "Sağlık Bakanlığı’nın kira sözleşmesi doldu ve yeni sözleşme imzalamadı. İdare tarafından yapılan ihale neticesinde bu mahallere ilişkin kira süresinin dolması nedeniyle bu işlemler oldu. Bakanlık sözleşmeyi yenilemedi. İstanbul’da 38 hastanede BELTUR’a ait 55 noktadan 48’i kapatıldı ve taşındı. Koronavirüs pandemisi süresinde, sözleşme süresi bitmesine rağmen BELTUR buralardaki hizmetlerini sürdürdü ancak 2020 sonu itibarıyla tahliye işlemleri başlatıldı" dedi.

 

 

Cumhuriyet
 

DAHA FAZLA HABER OKU