Sağlık Bakanı Koca: Salgın iyice geriledi, yenileceği gün çok yakın

Koca, sosyal medya paylaşımında günlük verilere yer vererek, “Bir kez daha gördük: Zaferi, yolu kararlı yürüyenler kazanır” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük koronavirüs sayılarını paylaşarak, “Bir kez daha gördük: Zaferi, yolu kararlı yürüyenler kazanır. Salgın iyice geriledi, yenileceği gün çok yakın” dedi.

Koca, Twitter’dan 13 Haziran koronavirüs verilerini, “Bugün vefat sayımız 53. Çok can yakıcı sayılardan bugünlere geldik. Vaka sayımız 5.012” ifadeleriyle paylaştı.

“Bir kez daha gördük: Zaferi, yolu kararlı yürüyenler kazanır” ifadelerini kullanan Koca, “Salgın iyice geriledi, yenileceği gün çok yakın” dedi.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nda paylaşılan verilere göre son 24 saatte 214 bin 957 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 12 kişi hastalığa yakalandı, 53 kişi hayatını kaybetti, hasta sayısı ise 454 olarak kayıtlarda yer aldı.

Ağır hasta sayısı 952 oldu, 4 bin 194 kişinin Kovid-19 tedavisinin veya karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 202 bin 251'e yükseldi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU