Karar yazarı: Ülkeyi Erdoğan mı yönetiyor muhalefet partileri mi?

“Üzülerek ifade etmeliyim ki Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra Erdoğan’ın halktan koptuğuna, ülkenin gerçekleriyle bağını hepten kopardığına kesinkes kanaat getirdim”

Erdoğan'ın "Milletimizden gayet güzel teşekkürler alıyoruz, bunlar millet aç diyor. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin" sözlerine muhalefet erken seçim çağrısı ile yanıt verdi /Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup konuşmasına söylediği “Milletimizden gayet güzel teşekkürler alıyoruz, bunlar millet aç diyor. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin!” şeklindeki sözlerini yorumlayan KARAR yazarı Elif Çakır, “Üzülerek ifade etmeliyim ki Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra Erdoğan’ın halktan koptuğuna, ülkenin gerçekleriyle bağını hepten kopardığına kesinkes kanaat getirdim” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Beştepe’den biraz çıksa, halkın içine karışsa, halk ile göz göze gelmiş olsa ülkenin geldiği hali görmez miydi?” diyen Elif Çakır, ekonomik sorunlarla boğuşan vatandaşların aslında daha önce de Erdoğan’a şikayetlerini aktardıklarını hatırlatarak, “Sayın Erdoğan muhalefet ve iktidar partisi arasındaki farkı bilmiyor olamaz, değil mi?” diye sordu.

“Muhalefet partileri hükümet partilerinin aparatı, eksiğini, gediğini tamamlayacak, hükümetin yardımcısı değildir” diyen Çakır, “Sayın Erdoğan ülkeyi yöneten ya da işsizliğin, enflasyonun, ekonomik krizin sebebinin muhalefet partileri olduğunu düşünüyor da olamaz! Halkın evine ekmek götüremeyecek raddeye gelmesinin müsebbibi olarak muhalefet partilerini görüyor olabilir mi?” diye sordu.

“Ülkeyi, ekonomiyi kim yönetiyor? Ülkenin ekonomi politikalarını kim belirliyor?” diye soran KARAR yazarı, muhalefetin erken seçim talebine olumsuz yanıt veren Erdoğan’ın 2001 tarihinde AK Parti Genel Başkanı olarak gittiği bütün şehirlerden hükümeti “erken seçime” zorlayan açıklamalar yaptığını hatırlattı.

8 Ekim 2001 tarihinde Kayseri’de yaptığı konuşmada Erdoğan’ın “Açlık sizin kaderiniz değil. Ekonomik kriz, ülkemizin edilgen duruma düşürüyor, dışarıda itibar kaybına, bunalıma neden oluyor. Tek çare seçime gitmektir” dediğini hatırlatan Çakır, yazısını şöyle noktaladı:

“Üzülerek ifade etmeliyim ki Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra Erdoğan’ın halktan koptuğuna, ülkenin gerçekleriyle bağını hepten kopardığına kesinkes kanaat getirdim.

“Neymiş, millet açmış” sözleri, “Ankara’ya mahkum olmuş bir iktidar olmayacağız” diyen Erdoğan’ın Ankara’ya mahkum olduğunun, milletin sesine, sorunlarına kulağını tıkadığının bir delilidir”

 

KARAR, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU