ABD'de susuz bırakıldığı için ölen mahkumun ailesine 6,75 milyon dolar tazminat ödenecek

Davaya bakan Amerikan mahkemesi, Wisconsin eyalet tarihinin en yüksek tazminatına imza attı

Fotoğraf: The Independent

Lily Puckett - The Independent

ABD'nin Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentinde 2016’da cezaevi görevlilerinin bir hafta susuz bırakmasının ardından hayatını kaybeden Terrill Thomas adlı mahkumun çocukları, 6 milyon 750 bin dolar  (yaklaşık 40 milyon TL) tazminat kazandı.

Tazminat bedelini, Milwaukee yönetimiyle, cezaevinde sağlık bakımından sorumlu Armor Cezaevi Sağlık Hizmetleri adlı özel şirket karşılayacak.

Silahla adam yaralama suçlamasıyla Nisan 2016’da tutuklanan Thomas, Milwaukee Cezaevi’ne getirildi ve burada kaldığı yerde tuvaleti tıkayarak su taşmasına neden olunca tek kişilik hücreye alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cezaevi teğmeni Kashka Meadors, gardiyanlardan James Ramsey-Guy’a ceza olarak Thomas’ın tutulduğu yeni hücrenin suyunun kesilmesini emretti.

Thomas, bundan 1 hafta sonra, yani tutuklanmasından yalnızca 9 gün sonra ölü bulundu. 38 yaşındaki adamın ölümü kayıtlara intihar olarak geçti.

Mahkuma kötü muamele suçlamasına itiraz etmeyen Meadors, 2018’de 60 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ramsey-Guy ise cezaevi sakinine kötü davranma suçunun bu yıl mart ayında 30 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Cezaevi komutanı Nancy Evans da görevi kötüye kullanmaktan şubat ayında 9 ay hapis cezası aldı. Milwaukee Journal-Sentinel gazetesine göre, soruşturma boyunca sürekli yalan söylediği düşünülen Evans’ın bu cezayı ev hapsinde geçirmesi bekleniyor.

Thomas ailesinin avukatı Eric Heipt, mahkemeden çıkan kararın, Wisconsin eyalet tarihinin en yüksek tazminatı olduğunu söyledi.

 

 

Thomas’ın öldüğü Milwaukee Cezaevi, 2016 Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi’nde söz alan Donald Trump destekçisi David A. Clarke Jr. tarafından yönetiliyordu. Trump o kongrede, 2016 ABD başkanlık seçimlerinde partisinin resmen adayı ilan edilmişti.

Clarke Jr.’nin yönetimi sırasında cezaevinde Thomas dahil 4 mahkum öldü. Bir davaya göre, ölenler arasında, personelden “habersiz” dünyaya gelen, yeni doğmuş bir bebek de bulunuyordu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU