Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Bahçeli'nin ne yapacağı belli olmaz, bir sabah kendinizi iktidardan olmuş görebilirsiniz

Bahçeli'nin siyasi etik yasası çıkarılması yönünde yaptığı çağrıyı değerlendiren Davutoğlu, "Ya Bahçeli samimi ya da Bahçeli Erdoğan'ı köşeye sıkıştırmayı istiyor. Siyasi etik yasasının onun yumuşak karnı olduğunu biliyor" dedi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin "Parti Yönetim ve İzleme Kurulu Toplantısı"nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Organize suç örgütü liderdiği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Son bir aydan fazladır birçok iddialar ortaya atıldı. İddialar olur, hele iddia sahipleri meşhur değilse iddiaları dağılır gider. iddiaları kalıcı kılan iddialara muhatap olanların refleksleridir. İlk videodan itibaren bunlar yanlış, yalandır, delillerimiz de bunlardır demiş olsalardı bu tartışmalar ikinci videoda bitebilirdi" dedi.

Davutoğlu, devletin itibar kaybetmesinin hiç kimsenin menfaatine olmadığını belirterek, "Ama ortada devletin itibarı da siyasetin güvenilirliği de kalmadı" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bahçeli Erdoğan'ı köşeye sıkıştırmak istiyor"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün grup toplantısında siyasi etik yasası çıkarılması yönündeki çağrısına ilişkin de açıklamalarda bulunan Davutoğlu şunları kaydetti;:

Bahçeli niye Erdoğan'dan bir adım öndedir biliyor musunuz? Siyasi etik yasasına ihtiyaç var diyerek bir etik sorunu olduğunu dile getiriyor. Sayın Bahçeli'yle uzun zamandır ilk defa anlaşıyoruz. Evet Sayın Bahçeli, bir siyasi etik yasasına ihtiyaç var çünkü etik faciası var. Bahçeli ne yapmak istiyor? Ya Bahçeli samimi ya da Bahçeli Erdoğan'ı köşeye sıkıştırmayı istiyor. Siyasi etik yasasının onun yumuşak karnı olduğunu biliyor.

Davutoğlu ayrıca, "Bugün deniz salyası gibi yolsuzluk salyası her yere hakim olmuş" ifadesini kullandı.

"Miting meydanlarında Tayyip Erdoğan'a yağlı urgan fırlatan kimdi?"

Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine de cevap veren Davutoğlu, "Şöyle diyor Sayın Bahçeli, 'Bir müddet boyunca beraber olduğu arkadaşlarına şimdi en ağır eleştirileri yapan' Orada dur! Miting meydanlarında Tayyip Erdoğan'a yağlı urgan fırlatan kimdi? Peki Sayın Erdoğan'ın sana benim ağzıma edeben almayı düşünemeyeceğim sözleri sarf etmesi kimle kim arasında yaşandı?" diye konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti:

İnsanları yarı yolda bırakmak diyorsun ya ben onları yarı yolda bırakmadım. Onlara altın tepsi içinde Yüzde 49,5 Türkiye'nin en çok oyuyla seçilmiş bir iktidarı faizin yüzde 7 doların 2,80 olduğu bir ülkeyi altın tepside bıraktım.  Ama sen ne yaptın? Sayın Ecevit ile koalisyon kurdun. Ve bir talebe gibi el pençe divan durdun. Ve Ecevit'in en zayıf, hasta olduğu olduğu bir dönemde çıktın Ecevit'le konuşmadan ülkeyi seçime götürdün ve Ecevit'in iktidarına son veren sensin, başkası değil.

O yüzden Sayın Erdoğan'a buradan sesleniyorum. Bakmayın sizi arabanın kapısına kadar el pençe uğurlayan Bahçeli'ye.  Ne zaman, nerede, ne yapacağı belli olmayacağı gibi bir sabah kalktığınızda kendinizi iktidardan olmuş görebilirsiniz. O bizim ahlakımızla ahlaklanmadı. Bizim gibi makamı size bırakıp arkasına bakmadan gidecek gibi bir tavır içine girmez emin olun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU