MHP'li Büyükataman'dan "Ahmet Şık" tepkisi: Bu şahsa sahip çıkan bu söze ortaktır

Büyükataman açıklamasında, Davutoğlu ve Babacan'ın Bahçeli'ye yönelik eleştirine tepki göstererek, "Ali Babacan isimli yedek akçenin yapması gereken şey haddini bilmektir. Davutoğlu’nun bizatihi kendisi bir vakit kaybıdır" dedi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi  (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ın, "Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor, evet Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir" şeklinde ifadelere tepki göstererek, "Türkiye katil olsaydı bulunduğu yer mezarlık olurdu" demişti.

MHP Genel Sekreteri İsmail Büyükataman, söz konusu ifadeler sonrası Bahçeli'ye yönelik eleştirilere yönelik bir yazılı açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Büyükataman açıklamasında, "Dün sosyal medyada başlayan temelsiz ancak kasıtlı propagandanın bugün sözde gazetecilerin kalemine mürekkep olduğunu gördük" diyen 

Büyükataman şöyle devam etti:

Neymiş efendim, Sayın Genel Başkanımızın devleti katil ilan edecek kadar alçalan Ahmet Şık isimli şahsa yönelik kullandığı ifadeler hedef göstermeymiş. “Bu devlet katil olsaydı, bulunduğu yer TBMM değil mezarlık olurdu.” sözünden sonra ya Ahmet Şık’ın başına bir şey gelirseymiş... Meydanın ortasına çıkıp da Türk devletine söven bir meczubu hedef göstermeye gerek var mıdır? Yahut bu şahıs kendi kendini hedef göstererek hangi karanlık senaryoların piyonluğunu yapmaktadır?  Kendi devletine ısrarla katil diyen bir şahsın başına daha ne gelebilir? Allah; devletine ve milletine hainlik yapan birinin başına daha beter ne verebilir? İnsan için, candan mukaddes bilinen vatandan daha değerli ne olabilir ki? Vatan, millet, din, devlet gibi mukaddeslere düşmanlık besleyen Ahmet Şık ve benzeri isimler kıyameti yaşadıklarının farkında dahi değiller.

"Bu şahsa sahip çıkan kim varsa bu söze ortaktır"

"Devlete katil demenin özgürlük olduğu yerde; devlete katil diyene “alçak, soysuz, aşağılık, hain” demek, nefsi müdafaadır" diyen Büyükataman, "Defaatle kullandığı aşağılık sözlerine rağmen bu şahsa sahip çıkan kim varsa bu söze ortaktır, sözü söyleyenin layık olduğu tüm sıfatlara da layıktır" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ve Babacan'a tepki

Büyükataman açıklamasında, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Bahçeli'ye yönelik eleştirine tepki gösterdi.

Babacan'ın Bahçeli hakkındaki ifadelerinin yok hükmünde olduğunu söyleyen Büyükataman, "Kendi genel başkanının arkasından iş çevirerek Kraliçenin Gül’ünü rakip cumhurbaşkanı adayı çıkartmaya çalışan birinin siyaseten söyleyeceği hangi söz olabilir, bu meşrepteki biri memlekete ne verebilir? Ali Babacan isimli yedek akçenin yapması gereken tek şey kendi beyanı olduğu üzere işine bakmaktır, haddini bilmektir" dedi.

Davutoğlu'na yönelik de eleştirilerde bulunan Büyükataman şöyle devam etti:

“Bir Zamanlar Başbakan” dizisinin başkahramanı Davutoğlu da her konuda olduğu üzere lafı döndürüp dolandırıp Türk devletinin en talihsiz yıllarından olan kendi Başbakanlığı dönemine getirmiştir. Sayın Genel Başkanımızın zamanlamasını sorgulamaya cüret eden Davutoğlu’nun zamanı nasıl boşa harcadığını tarihi geri sardığımızda hatırlamamız mümkün olacaktır. Zaten Davutoğlu’nun bizatihi kendisi bir vakit kaybıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU