İsmail Saymaz: YouTube, Peker videolarını kaldırmayacak

"Örnek olarak, 17/25 Aralık videoları gösteriliyor"

Fotoğraf: YouTube

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, hakkında organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in videolarının YouTube tarafından kaldırılmayacağını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında şunları yazdı:

Sedat Peker, Twitter, Instagram ve YouTube hesaplarının erişime kapatılması için mahkeme kararı çıkarıldığını belirtti. Peker'in tweeti üzerine bu iddiayı araştırdım. Öğrendiğim kadarıyla… Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Peker'in dördüncü videosundan sonra harekete geçerek mahkemeye başvurdu ve kaldırılmasını istedi.

Mahkeme, 5651 Sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8/A maddesinden hüküm verdi. Bu maddede şöyle deniyor:

“Yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve genel sağlığın korunması sebeplerinden…”

BTK, her hafta aynı kararı aldırarak, YouTube'a başvuruyor. Ancak YouTube, Peker videolarını kaldırmayı aklının ucundan bile geçirmiyor. Örnek olarak, 17/25 Aralık videoları gösteriliyor. Çünkü bu kayıtlar hâlâ YouTube'da…

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU