Evinin garajında ayı saldırısına uğradı

"Bu talihsiz olay, hepimize her an ayılara karşı dikkatli olmamız gerektiğini hatırlatıyor"

Colorado eyaletinde 17 bin ila 20 bin Amerikan kara ayısının yaşadığı düşünülüyor (Unsplash)

ABD'nin Colorado eyaletinde bir kişi, evinin garajında ayı saldırısına uğradı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Steamboat Springs bölgesinde 30 Mayıs'ta saat 23.00 civarında yaşanan olayda kimliği açıklanmayan bir kişi, evinin garaj kapısını açık görünce kapatmak için garaja doğru gitti.

O sırada içeride bir anne ayı ve yavrularıyla karşı karşıya gelen adam, yavaşça geri geri yürüyerek uzaklaşmaya çalıştı. Fakat kısa bir süre sonra anne ayı ev sahibine saldırmaya başladı.

Colorado Park ve Yaban Hayatı Hizmetleri'nin (Colorado Parks and Wildlife Service - CPW) olaya ilişkin açıklamasında adamın saldırıda "kafasından ve bacağından aldığı pençe darbeleriyle ciddi şekilde yaralandığı ve ameliyata alındığı" belirtildi. Öte yandan ev sahibinin durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesi bulunmadığı ifade edildi.

Yetkililer bölge sakinlerini ayı bulunana kadar dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Ekipler bir gün sonra anne ayının yerini tespit ederken, yavrularıysa henüz bulunamadı.

Hayvana bölge sakinlerine tehdit oluşturmaması için ötenazi uygulandı.

Ekipler, ev sahibinin garajında kuşyemi ve benzer ürünler bulundurduğunu, ayıların bu yemekler için garaja gelmiş olabileceğini düşünüyor.

CPW bölge yöneticisi Kyle Bond, "Bu talihsiz olay, hepimize her an ayılara karşı dikkatli olmamız gerektiğini hatırlatıyor" diyerek şunları ekledi:

Gıdaya kolay ulaşım ayıların insanlara karşı duyduğu doğal korkuyu bastırır. Dolayısıyla gıda malzemelerini güvenli yerlerde saklamalıyız.

Eyalette 30 Nisan'da da benzer bir olay yaşanmıştı. 39 yaşındaki bir kadın köpeklerini gezdirirken bir ayının saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti.



Independent Türkçe, Insider, NY Daily News

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU