Emekli Emniyet Müdüründen 15 Temmuz çıkışı: O gece dağlarda saklananların HTS kayıtlarına bakılsın

"Onlar, kendilerini biliyor. Söylediklerim Konya dışında. Onları devlet de biliyor”

Kanal 42 TV’de yayınlanan Sümen Altı programına katılan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve emekli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını Demir, iktidarın FETÖ’nün siyasi ayağına girecek mecalin olmadığını söyledi.

Demir, ayrıca 15 Temmuz gecesiyle ilgili de çarpıcı bir açıklamada bulundu.

 “Her şey şaşar ama HTS kayıtları şaşmaz”

Demir, “Bugün devletin ilgili makamlarında olup da sabah 05.00’e kadar şehri terk edip, dağlarda saklananların HTS kayıtlarına bir bakıversinler. Onlar, kendilerini biliyor. Söylediklerim Konya dışında. Onları devlet de biliyor” diye konuştu.

 “Hakikat güneşten daha zahirdir. Bunlar gün  gelecek ortaya çıkacak” diyen Demir şöyle konuştu:

“Ben bürokrat bazını söylüyorum, daha yukarısını bilemem. İslamın şartı beş, altıncısı ise haddini bilmek. Ben haddimi biliyorum, muhataplarımız da haddini bilsin. Gazetecilere ‘filancaları FETÖ’cü’ diyerek, kumpas kurarak, yanındakine de ‘Bak sen bu adama çok iyi diyorsun ama FETÖ’cü’ deyip de bugün yüksek makamlarda oturan muhterem şahsiyetler var. Herkes bunları tek tek biliyor. Bugün o devlet büyükleri oralarda oturuyor. Sayın Cumhurbaşkanını asla kastetmiyorum, onun dışındakiler. Onlar bugün kırmızı plakalı araçlara biniyor, en yüksek makamlarda duruyor, onlar devlet büyüğü olarak zırhın içerisinde, tırnak içerisinde söylüyorum “suçluyu koruyorsunuz ama hırsıza hırsız diyeni yargılıyorsunuz.” Böyle saçma bir şey olmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bir gün bunlar orta yere dökülecek ve bakın özgür hukuk bunun hesabını soracak”

Mevlüt Demir, “FETÖ’nün siyasi ayağına girecek mecal yok iktidarda. Hadise bu” dedi.

 

Kanal 42, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU