Perakende devi 740 bin çalışanına akıllı telefon dağıtacak

Model Türkiye'de yaklaşık 4 bin TL'ye satılıyor

Walmart çalışanlarına telefon kabı da dağıtacak (Walmart)

ABD'nin büyük perakende zincirlerinden Walmart, yıl sonuna kadar 740 bin çalışanına Samsung marka akıllı telefon vereceğini açıkladı.

Galaxy XCover Pro modeli telefonda, şirketin personel için hazırladığı Me@Walmart adlı uygulamanın da olacağı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Walmart telefon dağıtımıyla, çalışanların uygulamayı kullanmasını sağlamayı amaçlıyor. Yetkililer uygulamanın "çalışanların günlük işlerini kolaylaştırmak ve müşterilere daha iyi hizmek vermek" için hazırlandığını söyledi.

Uygulamanın özellikleri arasında çalışma takvimi düzenleme ve bir asistan var. Çalışanların asistan sayesinde istediği ürünü hızlıca bulması, müşterilerin sorularına yanıt vermesi ve böylece zamandan tasarruf etmesi amaçlanıyor.

Walmart, çalışanların uygulamaya sadece mesai saatinde erişebileceğini ve telefonları kişisel cihazı gibi kullanabileceğini açıkladı. Şirketin kişisel verilere erişimi olmadığı ifade edildi.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Perakende sektörü hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Başarı için, çalışanlarımızı ihtiyaç duydukları araçlarla ve teknolojiyle donatmak böyle bir dönemde her zamankinden daha önemli.

Türkiye'de 4 bin-4 bin 500 TL arası bir fiyata satılan Galaxy XCover Pro dayanıklılığıyla biliniyor. Zira bu telefon, zorlu koşullara dayanabilen ürünlere verilen MIL-STD-810G sertifikasına sahip.

 

Independent Türkçe, CNN International, Reuters, Webtekno

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU