Yakaladıkları siyahi şüpheliyle fotoğraf çektiren beyaz polisler ceza almayacak

Yetkililer takip ekibinin tartışmalı fotoğrafı çekerken "yanlış bir karar" aldığını kabul etti

Beyaz memurlar siyahi şüpheli fotoğrafı için ceza almayacak (WLBT)

ABD'de Louisiana cezaevi yetkilileri yakalanan siyahi bir banka soygunu şüphelisiyle fotoğraf çektirmek için poz veren beyaz memurların ceza almayacağını söyledi.

Fakat eyaletin Kamu Güvenliği ve İnfaz Dairesi (DPSC), 4 görevlinin şüpheliyi yakaladıktan sonra tartışmalı fotoğrafı çekerken “yanlış bir karar” aldığını kabul etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Köpekli 4 polis memurunun üstü çıplak Eric Boykin'in yanında gülümsediği fotoğraf tartışma yarattı ve bir av ganimeti sergileniyormuş gibi göründüğü eleştirilerini aldı.

Yetkililer ekibin Lousiana'da, Washington Parish'teki Rayburn Cezaevi'nden olduğunu ve Mississippi'deki Prentiss'te polis aramasına yardım etmek için çağrıldığını söyledi.

Dillard Üniversitesi'nde ceza hukuku doçenti olan Ashraf Esmail resimde görülenlere ağır eleştiriler getirdi.

WWL-TV'ye "Zamanında Afrikalı Amerikalıların avlandığını düşünürseniz kölelik tarihini akla getiriyor" dedi.

Geçen yılki kolluk kuvvetleri ve ırk adaleti meselesiyle birlikte, gerçekten çok, çok kötü bir görüntü veriyor.

Gulfportlu Boykin, silahlı soygun ve silah taşıyan bir suçlu olma suçlamalarından dolayı Jefferson Davis County Hapishanesi'nde kalıyor.

Tutuklamayla ilgili ilk raporlarda, ekibin şüphelinin aranmasında öncülük yapan ve ek kolluk yardımı talep eden Prentiss Polis Teşkilatı'ndan olduğu yanlış bir şekilde aktarılmıştı.

Yetkililer fotoğrafın uygunsuz olmasına rağmen DPSC tarafından ismi açıklanmayan görevlilerin herhangi bir kuralı çiğnemediklerini ve durumun artık çalışanları için bir eğitim aracı olarak kullanılacağını söylüyor.

Bir DPSC sözcüsü “Fotoğraf çekilmemeliydi, yanlış bir karardı. Bunun olmasına üzüldük ve bu olayı personelimizin duyarlılık eğitiminde kullanacağız" dedi.

Louisiana NAACP Başkanı Michael McClanahan ciddi bir suçla suçlanan bir şüphelinin tutuklanmasının kolluk kuvvetleri için bir fotoğraf fırsatı olmadığını söyledi.

Bu profesyonel bir kolluk görevlisine yakışmaz çünkü birçoğunu tanıyorum. Normalde böyle bir şey yapmazlar. Yanlış mesaj veriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU