Ahmet Hakan: Aslı Baykal, parti kurma haberlerinin önüne nasıl geçebilir?

Hakan, Baykal’ın “Ben ki şu ana kadar ‘Deniz Baykal’ın kızı’ dışında herhangi bir sıfatla kamuoyunun gündemine gelmemişim” şeklinde bir açıklama yapması gerektiğini savundu

Fotoğraf: T24

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın “parti kuracağı” yönündeki haberlere köşesinde yer verdi.

Hakan, yazısının “Aslı Baykal, parti kurma haberlerinin önüne nasıl geçebilir?” başlıklı kısmında dönem dönem “Aslı Baykal parti kuracak” şeklinde haberlerin çıktığını hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baykal’ın bu tarz haberleri “Bizim tek çözüm merkezimiz CHP’dir, CHP’den başka bir yere gitmeyiz” şeklinde açıklamalarla yalanladığını ifade eden Hakan, şöyle yazdı:

Eğer Aslı Baykal, kendisiyle ilgili bir daha bu tür haberlerin yapılmasını istemiyorsa...

Şöyle bir açıklama yapmalı:

“Ben ki şu ana kadar ‘Deniz Baykal’ın kızı’ dışında herhangi bir sıfatla kamuoyunun gündemine gelmemişim. Henüz kamuoyu benim ses tonumu bile işitmemiş. Memlekette olup biten şunca olay karşısında ağzımdan tek bir harf bile çıkmamış. Böyle biri, nasıl olacak da parti kuracak? Güldürmeyin beni Allah’ınızı severseniz.”

Garanti veriyorum:

Böyle bir açıklama yaparsa... Bir daha kimse “Aslı Baykal parti kuruyor” haberi yapmaz.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU