Netanyahu: İran’ın nükleer silahlara sahip olması İsrail için en büyük varoluşsal tehdittir

Netanyahu: İran'ın nükleer silahlanmasına 'ABD'yle sürtüşme pahasına bile olsa' izin vermeyiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (Reuters)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ile gergin ilişkiler pahasına olsa bile İran’ın nükleer silaha sahip olmasını önlemenin bir öncelik olduğunu vurguladı.

Netanyahu, David Barnea’nın İsrail İstihbarat Servisi (MOSSAD) Başkanı olması nedeniyle bugün düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Bize yönelik en büyük tehdit, İran’ın nükleer silah edinme girişimlerinin yarattığı varoluşsal tehdittir” dedi.

İran hakkındaki görüşlerini ABD Başkanı Joe Biden’a söylediğini vurgulayan Netanyahu şöyle devam etti;

“Ona ‘Anlaşma olsun ya da olmasın, İran’ın nükleer silahlanmasını engellemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz’ dedim. Çünkü İran, nükleer silaha sahip diğer ülkelerden farklı. Büyük dostumuz ABD ile sürtüşme ile varoluşsal tehdidi ortadan kaldırmak arasında bir seçim yapmamız gerekirse ki, umarım bu olmaz, varoluşsal tehdit kazanır.”

İsrail Başbakanı, geçtiğimiz Nisan ayında İran’ın nükleer silah arayışından asla vazgeçmediğini ve İsrail’in bunlara erişmesine asla izin vermeyeceğini vurgulayarak, İran’ın Ortadoğu’daki en büyük tehdit olduğunu dile getirmişti.

Netanyahu, İran’ın nükleer silah üretme kabiliyetini sınırlamayı amaçlayan nükleer anlaşmanın ana muhaliflerinden biri. İsrail, anlaşmanın İran’ın gelecekte bir nükleer güç olmasını sağladığını düşünüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU