Atilla Peker'in ifadesi sonrası Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma başlatıldı

Savcılıktan yapılan açıklamada Atilla Peker'in ayrıntılı beyanının alınması için çalışmalara başlandığı kaydedildi

Fotoğraf: Twitter

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in "Gazeteci Kutlu Adalı’nın Kıbrıs’ta öldürülmesi" olayına ilişkin iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Atilla Peker adlı şahsın Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderdiği 'Gazeteci Kutlu Adalı'nın Kıbrıs'ta öldürülmesi' olayına ilişkin çeşitli iddialar içeren dilekçesinin teslim alınması ve yapılan ilk değerlendirme sonucu iddiaya konu suçlarla ilgili Türk adli makamlarının soruşturma ve kovuşturma yapmasının Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca olanaklı olduğu kanaatine varılması üzerine dilekçe içeriğinde bahsi geçen suç iddialarıyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında cinayet olayının gerçekleştiği KKTC adli makamlarından ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin temin edilmesi amacıyla gereken yazışmaların yapılması ve yine ülkemiz dahilinde bulunan muhtemel delillerin temini ile dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının alınması için çalışmalara başlanmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Suç örgütü lideri Sedat Peker YouTube'da yayımladığı bir videosunda 1990’lı yıllarda katledilen gazeteci Kutlu Adalı hakkında şunları söylemişti:

Biz o zaman Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz... Genciz, vatanseveriz.. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Onları da anlatacağım. Bana dedi ki, "Kıbrıs'ta bir adam var, Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor." İki profesyonel dedi... Dedim sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker'i. Uzmandır, sokaklarda yetişmiştir. Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam, bu günleri görmüş, namuslu adam. Rumlara Kıbrıs'ı satacağı yok. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi sonra gideceğiz. Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, "Halloldu o iş" dedi. Öldürsek öldürdük derdim. Zamanaşımına girdi. Eşinin mücadelesini hep uzaktan izledim.

Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesi için emekli Yarbay, eski MİT'çi Korkut Eken'in kendisine nasıl teklifte bulunduğunu, Kıbrıs'ta nasıl UZİ marka silah temin ettiğini Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede anlatmıştı. 

Atilla Peker, Korkut Eken ile Kıbrıs'a gittiğini Adalı'nın evinin etrafında keşif yaptıklarını ama cinayeti kendisinin işlemediğini belirtmişti. Atilla Peker, Eken'in daha sonraki görüşmelerinde "Atilla biz Kıbrıs işini hallettik biliyor musun" dediğini kaydetmişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU