Kıbrıs Meclisi Kutlu Adalı cinayetini araştıracak

Sedat Peker cinayette Korkut Eken'in parmağı olduğunu iddia etmişti

Fotoğraf: Twitter

KKTC'de, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili ortaya atılan yeni iddiaların araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komitesi kuruldu.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Meclis Grubu’nun sunduğu Meclis Araştırma Komitesi kurulması önergesi Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda bugün görüşülüp, oybirliğiyle kabul edildi.

Kıbrıs'ın Uğur Mumcu'su

Kıbrıs'ın Uğur Mumcu'su olarak anılan Adalı Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti düşüncesini savunuyordu. Yenidüzen gaztesinde yazan Adalı, Gazimagusa'daki Aziz Barnabas Manastırı baskını hakkındaki yazıları nedeniyle tehditler alıyordu. Adalı 1996 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Peker'in iddiaları

Sedat Peker yayımldaığı bir videoda Adalı'nın emekli Yarbay Korkut Eken'in Adalı'nın cinayetiyle ilgisi olduğunu iddia etmişti.

Peker videosunda şu ifadeleri kullanmıştı:

Biz o zaman Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz... Genciz, vatanseveriz.. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Onları da anlatacağım. Bana dedi ki, "Kıbrıs'ta bir adam var, Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor." İki profesyonel dedi... Dedim sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker'i. Uzmandır, sokaklarda yetişmiştir. Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam, bu günleri görmüş, namuslu adam. Rumlara Kıbrıs'ı satacağı yok. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi sonra gideceğiz. Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş.

"Adalı'nın evinin civarında keşif yaptık"

Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker de savcılığa verdiği dilekçede iddiaları doğrulamış, Eken'le Kıbrıs'a gittiklerini, Adalı'nın evinin civarında keşif yaptıklarını söylemişti.

İddiaların odağındaki isim Korkut Eken ise Atilla Peker'le Kuzey Kıbrıs’a gittiğini doğrularken Adalı ile ilgili ise "O gazeteciyi tanıyorsam, biliyorsam şerefsizim. Öldürülmesiyle de da alakam yok" diye konuştu.

 

 

Kıbrıs Postası, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU