TL mevduatta stopaj desteği haziran ve temmuz ayları için de uzatılacak

Stopajda uygulanan vergi indirimi düzenlemesi gece yarısı itibariyle sona ermişti. Hazine kaynakları söz konusu desteğin 2 ay daha uzatılacağını ve kararın kısa süre içinde Resmi Gazete'de yayımlanacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Türk lirası mevduat hesaplarından alınan stopajda, geçen yıl devreye alınan ve vade süresine göre farklılık gösteren vergi indirimleri haziran ve temmuz ayları için de uzatılacak.

Söz konusu vergi indirimi düzenlemesi gece yarısı itibarıyla sona ermişti.

Reuters'ın hazine kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, mevduattaki stopaj desteği bir kez daha uzatılarak iki ay daha devam edecek. Karar kısa süre içinde Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Stopaj oranı, enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan bir yıldan uzun vadeli hesaplarda sıfır, katılım bankaları tarafından katılma hesabı karşılığında ödenen kâr paylarında ise altı aya kadar vadeli olanlarda yüzde 5, bir yıla kadar vadeli olanlarda %3, ve bir yıldan uzun vadeli hesaplarda sıfır olarak uygulanacak. 

Ekim 2020'de uygulamaya alınan stopaj indirimleri ile 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj %15'ten yüzde 5'e, 1 yıla kadar vadelide yüzde 12 olan oran yüzde 3'e, 1 yıldan uzun vadelilerde ise yüzde 10'dan yüzde 0'a çekildi. Uygulama birkaç defa uzatıldı.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU