Bahçeli: Mutfakta yangın var deyip durmayın; yangın varsa yarın söndürürüz

"Domates, patlıcan, soğan yiyemiyoruz itirazlarını seslendirirken birden bire hain kurşunları yersek tarihi varlığımızı nasıl koruyabiliriz?"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet partilerinin ekonomi konusunda yaptığı eleştirilere "Mutfakta yangın var deyip durmayın, yanan sizin iradenizdir. Yangın yerine dönen sizin imtiyazlı ve izansız siyasetinizdir” diyerek tepki gösterdi. MHP lideri, “Mutfakta bugün varsa yarın söndürürüz” ifadesini kullandı.

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP lideri, erken seçim talepleri konusunda muhalefete şu eleştirileri yaptı:

Biden’in dümen suyuna giren, gazına gelen, kanlı teknesine binen Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin, erken seçim isteği sahibinin sesi, melanetin sözüdür. Türk milleti böylesi bir tuzağa kesinlikle düşmeyecektir. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. Bugünden itibaren de seçimlere 754 gün kalmıştır.

"Vatan yanarsa..."

Muhalefet partilerine "Mutfakta yangın var deyip durmayın, yanan sizin iradenizdir, yangın yerine dönen sizin imtiyazlı ve izansız siyasetinizdir" diyerek tepki gösteren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Bugün mutfak yanıyorsa, yarın söndürürüz, daha çok iş, daha çok aş üretiriz. El birliği yaparız, güç birliği yaparız, bir çalışıyorsak yüz çalışırız, ekonomideki ağırlıkları birer birer söküp atarız. Dün yaptık, gene altından kalkarız. Ancak vatan yanarsa, ülke ateşe verilirse, ne yanmış veya dolmuş bir mutfak, ne de karnımızı doyuracak bir sofra bulabiliriz. Amacımız bellidir, Türkiye aç hürler, tok esirler ülkesi olmayacaktır. Terörle mücadele cephesini sağlam tuttuğumuz kadar, sosyal ve ekonomik kalkınmışlığı da hedeflemeliyiz. Fakat salgın döneminde dünyanın bile içine gömüldüğü ekonomik şikayetleri siyasal itiraza dönüştürüp kara propagandaların garsonluğunu yapmak doğru değildir, samimi değildir, vatan ve millet sevgisiyle de bağdaşmayacaktır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Gizli FETÖ'cü olup olmadığı araştırılmalı"

Ayasofya'da devlet erkanının katıldığı törende Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını hedef alan imam Mustafa Demirkan’a tepki gösteren Bahçeli, şöyle konuştu:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tahammülsüzlük, lamı cimi yok Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür. Bugün varsak, bugün hayattaysak, bunun şeref payesi Türk tarih silsilesinde müstesna bir yeri olan aziz Atatürk’ündür. İdeolojik dogmalarla, ilkel bir taassupla, keskin önyargılarla Atatürk düşmanlığı yapmak, millete değil hıyanete hizmettir.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerif açılmışken, büyük bir özlem olan Taksim Camii’nin manevi hayatımıza kazandırılması, Müslüman gönüllerle buluşturulması sağlanmışken nükseden Atatürk alerjinin esas gerekçesini nasıl okumalı, nasıl anlamalıyız? İktidarın millete mal olmuş muhterem eserlerini gölgelemeye, kutuplaşmayı teşvik etmeye kimin ne hakkı vardır?

Her güzel ve memnuniyet verici gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, suyu bulandıran, ortamı kızıştıran, bunu da Müslüman kisvesi altında yapan kişilerin Türkiye’nin huzuruyla oynamaları provokasyondur. Bunlar iyi araştırılmalıdır, maksatları derinlemesine tahlil edilmelidir. Gizli FETÖ’cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir. Vaazlarıyla milli birliğimizi yaralamaya, tarihi şahsiyetlerimizi kötülemeye hiç kimse cüret etmemelidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU