Yusuf Kaplan: Taksim Camii, bağımsızlığımızın sembolüdür!

“Taksim, Müslüman İstanbul’un en önemli semtlerinden biri olacak”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Taksim Meydanı’na yapılan ve geçen hafta açılan caminin “bağımsızlığın sembolü olduğu” görüşünü savundu.

Kaplan, bugünkü köşe yazısında “Taksim Camii, bu ülkenin iki asırlık istiklal ve istikbal mücadelesinin sembollerinden biridir” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Taksim, Müslüman İstanbul’un en önemli semtlerinden biri olacak” diyen Kaplan, özetle şunları yazdı:

İstanbul, Müslüman olduğu zaman, Müslüman olmayanlar da nefes alabilmiştir burada. Taksim Camii, İstanbul’a Müslüman kimliğini iade eden tarihî bir adımdır: İstanbul’un yeniden fethinin adıdır, bir anlamda. Taksim Camii, tıpkı Ayasofya Camii gibi, bu ülkenin bağımsızlık ve özgürleşme yolculuğunun güçlü sembollerinden biridir.

Dünkü yazımda da söylemiştim: Bu ülkenin bağımsızlığını ve birliğini koruyabilmesi, İslâmî kimliğini ve ruh köklerini koruyabilmesine bağlıdır. Bizim bin yıl tarih yapmamızı mümkün kılan ruh da, bütün zorluklara göğüs germemizi mümkün kılan ruh da, bu toprakları vatan yapmamızı mümkün kılan ruh da bu İslâmî direniş, diriliş ve varoluş ruhudur. Bu ruhu yitirdiğimiz zaman, bu topraklardaki varlık sebebimizi de, bu topraklardaki varlığımızı da ve bu toprakları da yitirmemiz mukadderdir -Allah korusun!

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU