Can Dündar: Peker'in söylediklerini yazdık diye başımıza gelmeyen kalmadı, infaza da az kalmıştı

Dündar, Peker'in kendisine "Vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin" ifadelerinin bulunduğu bir not ilettiğini aktardı

Fotoğraf: Twitter

Hakkında organize suç örgütü liderliğinden yakalama kararı bulunan Sedat Peker YouTube üzerinden yayaımladığı sekizinci videoda geçmişte Erdoğan'ın başdanışmanlarından olan Adnan Tanrıverdi'nin kurucusu olduğu SADAT'ın "Sedat Peker yardım konvoyu" üzerinden Suriye'ye silah, araç, mühimmat ve ekipman yolladığını öne sürdü.

Peker şu ifadeleri kullandı:

MİT tırları yakalandıktan sonra kafamda şöyle bir şey oluşmuştu: Biz oraya hem toplumun duygularını yükseltmek hem de oradaki kardeşlerimize, Bayırbucak Türkmenlerine ve diğerlerine yardımcı olmak için İHA, kıyafetler, -ama sayıca çok fazla, oradaki tüm savaşçılara yetecek kadar- telsizler, çelik yelekler, onlar bunlar, tırlarca… Bu projeyi düşündük. O milletvekili arkadaşımızla da konuştuk. O da düşünceyi aldı, iletmesi gereken yerlere iletti. Sonra dediler 'Biz ek tırlar verelim, sizin tırlarla beraber (gitsinler)'. Bizim tırlar 'Sedat Peker yardım konvoyu' diye gidiyor. Basına da resimler veriyoruz. Tüm ekipmanları yolluyoruz. Ama benim adıma giden diğer araçlar var. Onlar da başka yerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. Araçların içinde ne olduğunu bilmiyoruz, bilmiyoruz dediysem silah var, saf çocuk değiliz. Bu da normal, olması gereken şey. Ama bu MİT tarafından, askeriye tarafından organize edilmiyor. SADAT tarafından organize ediliyor, SADAT'ın içindeki bir ekip tarafından. 

Can Dündar'dan açıklama

Peker'in iddialarıın ardından Gazeteci Can Dündar da Genel Yayın Yönetmeni olduğu Özgürüz Radyo’nun YouTube kanalından Sedat Peker’in anlattıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye’ye gönderildiği iddia edilen silahlar konusunda yaptığı haber nedeniyle hapse girdiğini hatırlatan Dündar, hapisteyken Sedat Peker tarafından kendisine yollanılan notta “Vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin” ifadelerinin bulunduğunu hatırlattı.

"Başımıza gelmedik kalmadı"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birgün'de yer alan habere göre; Can Dündar, YouTube'da yayınlanan videoda şunları söyledi:

Ne diyor şimdi Sedat Peker, beni Türkmenlere yolladığım TIR’ların arasına SADAT, kendi TIR’larını ekledi, benim üzerimden El Nusra’ya silah gönderdiler. Biz bunu yazdık diye, başımıza gelmedik kalmadı. Sorgulandık, yargılandık, hapsedildik, kurşunlandık, ailemizden ayrı kaldık, sürgüne geldik. Bütün malvarlığımıza el kondu. Ne vatan hainliğimiz kaldı ne cemaatçiliğimiz. İnfaza da az kalmıştı. Cezaevindeyken gelen yazılı mesajı hiç unutmuyorum. ‘Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin’ diyordu. Kimdi yazan biliyor musunuz, Sedat Peker. Sonunda o haberden dolayı 27 yıl hapis cezasına çarptırıldım. Bugün doğruluğu birinci ağızdan tescillenen haberin bedelini sadece ben değil, o TIR’ları yakalayan savcılar ve yargıçlar da ödedi. Araştıran milletvekilleri de haberi yayınlayan Cumhuriyet gazetesinin bütün yöneticileri de…

 

 

 

 

 

Independent Türkçe, Birgün, Özgürüz

 

DAHA FAZLA HABER OKU