Oscarlı yönetmen Chloé Zhao, Marvel filmi çekmenin kendini niye heyecanlandırdığını açıkladı

"Bir dünya inşa etmeyi seviyorum"

Jack Kirby'nin yarattığı Eternals ilk olarak Temmuz 1976'da "The Eternals #1" olarak çizgi roman okurlarıyla buluşmuştu (Reuters)

Nomadland'le Oscar Ödülleri Töreni'nde En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Chloé Zhao, yönetmen koltuğuna oturduğu Marvel filmi Eternals'ın kendisini en çok hangi açıdan heyecanlandırdığını açıkladı.

Comic Books'un aktardığına göre, "Bir dünya inşa etmeyi seviyorum" diyen başarılı yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birilerini o dünyaya yerleştiriyorsun ve birbirleriyle asla tahmin edemeyeceğin bir kimya yaratıyorlar. Bu kimyayla ortaya çıkan zorlukların üstesinden gelmeniz gerekiyor. Bu beni heyecanlandırıyor.

Zhao, merakla beklenen yapıma duyduğu coşkuyu daha önce de dile getirmişti:

Bitmesini hiç istemiyorsun. Onlar sana daha fazla devam edecemeyeceğini söyleyene kadar devam etmek istiyorsun… Jack Kirby, onun hayal gücü ve harika çalışması gerçekten bunun temeli. Üstüne üstlük, Marvel Studios'un kurduğu ve devam ettiği bu akıl almaz yolculuk var. Ve bir de Marvel Sinematik Evreni hayranı olan ben varım.

Chloe, Eternals'ta bilimkurgu ve fantastik gibi film dallarını bir potada eritme isteğiyle yola çıktığını ifade edip "Heyecan vericiydi" de demişti.

Eternals, Avengers: Endgame'de yaşanan olayların sonrasında geçecek. Bununla birlikte geniş bir zaman çizelgesini kapsayacak destansı bir anlatı olarak kurgulanan film 7 bin yıldan fazla bir süredir Dünya'da olan karakterlere odaklanacak.

Filmin dev oyuncu kadrosunda Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington, Richard Madden, Kumail Nanjianji ve Brian Tyree Henry gibi isimler yer alıyor.

Eternals'ın 5 Kasım'da vizyona girmesi planlanıyor.

 

Independent Türkçe, Comic Book, The Direct

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU