BTS, Butter şarkısıyla 5 Guinness rekorunu daha ele geçirdi

Guinness Dünya Rekorları, ünlü K-pop grubunun yeni şarkısıyla gerçekleştirdiği başarıları tescilledi

BTS, Grammy Ödülleri'nde aday gösterilen ilk K-pop grubu olma unvanını taşıyor (AP)

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS, 21 Mayıs'ta yayımladıkları "Butter" şarkısıyla 5 yeni Guinness rekoruna daha adını yazdırmayı başardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soompi'nin haberine göre Guinness Dünya Rekorları 25 Mayıs'ta grubun yeni İngilizce şarkısıyla kırdığı 5 rekoru tescillediğini duyurdu. 

YouTube, "Butter"ın platformda prömiyeri en çok izleyici tarafından takip edilen müzik videosu olduğunu açıklamıştı. Ancak "Butter" yalnızca müzik videoları arasında değil diğer video içerikleri arasında da prömiyeri en çok kullanıcı tarafından izlenen içerik olmayı başardı.

"Butter"ın müzik videosunu YouTube'da eşzamanlı olarak 3,9 milyon kişi izledi ve şarkı grubun geçen yıl "Dynamite" parçasıyla kırdığı rekoru egale etti. 

Büyük ilgi gören parça bir K-pop grubunun hazırladığı ve 24 saat içinde en çok görüntülenen içerik ve YouTube'da bir günde en çok izlenen müzik videosu unvanlarını da elde etti.

YouTube'un resmi verilerine göre "Butter" 24 saatte 108,2 milyon kez izlendi. 

 

 

Şarkı, Spotify'da da ilk 24 saatte en çok dinlenen parça unvanını aldı. Spotify'ın verilerine göre "Butter" ilk 24 saatte 11 milyondan fazla kişi tarafından dinlendi. Bu rekor daha önce Justin Bieber ve Ed Sheeran'ın 2019'da piyasaya sürdüğü "I Don't Care" şarkısına aitti. 

Guinness Dünya Rekorları'nın sayfasında bildirdiğine göre BTS, bu son başarısıyla birlikte toplamda 23 Guinness rekorunu elinde tutuyor. 

 

 

BTS, 27 Nisan'da toplamda 16,3 milyar dinlenmeyle Spotify'da en çok dinlenen grup rekorunu da Coldplay'in elinden almıştı. 

Grubun merakla beklenen yeni albümü "BTS, The Best" 16 Haziran'da yayımlanacak.

 

Independent Türkçe, Soompi, Guinness World Records

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU