Eurovision birincisi Måneskin'in solisti: Neden kazandığımızı gerçekten bilmiyoruz

İtalyan rock grubu 2017'de X Factor yarışmasına katılmış ve ikinci olmuştu

Måneskin'in zaferinden önce İtalya en son 31 yıl önce Toto Cutugno'yla Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik elde etmişti (Reuters)

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde düzenlenen 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nın kazananı Måneskin üyeleri rock'n'roll vizyonlarına ve gelecek planlarına dair konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Zitti E Buoni" şarkısıyla 524 puan alarak İtalya'yı zirveye taşıyan rock grubunun solisti Damiano David'in yarışma sırasında çekilen görüntülerde uyuşturucu kullandığı iddia edilmiş ve David gönüllü olarak test yaptıracağını söylemişti. Yapılan testin sonucu iddiaların yanlış olduğunu göstermişti

NME'ye konuşan grubun bas gitarist Victoria De Angelis uyuşturucu iddialarına yönelik şu ifadeleri kullandı:

Bu bizim açımızdan gerçekten problem değildi. Bunun saçmalık olduğunu biliyorduk. Böyle bir şey yapmadık ve 180 milyon kişinin canlı izlediği sırada böyle bir şey yapmazdık. Asla kokain ya da başka bir uyuşturucu kullanmadığımız için hemen, 'Test yapın çünkü saklayacak hiçbir şeyimiz yok ve müziğimiz yerine bunun gibi aptalca şeylerin konuşulmasını istemiyoruz' dedik.

Galibiyetimizden ötürü çok mutluyduk bu yüzden bu aptalca şey yerine kendimize odaklanmak istedik.

Grubun başarısına yönelik soruyaysa Måneskin'in solisti Damiano David şu ifadelerle yanıt verdi:

Sanırım insanların rock'n'roll'a ihtiyacı vardı! Şaka yapıyorum, bunun gerçek nedenini hakikaten bilmiyoruz ama insanların bizi, kimliğimizi ve yoğunluğumuzu anlaması bizi mutlu ediyor.

 

ap.jpg
Yarışma sırasında uyuşturucu kullandığı iddia edilen Damiano David'in testi negatif çıkmıştı (AP)

 

Måneskin'in şarkısı "zorlayıcı önyargılar" ve "kurtuluşu bulmak" gibi temalara odaklanıyor. Grubun yaptığı müziğe dair De Angelis şu ifadeleri kullanıyor:

Kendiniz olmaktan ve başkalarının yorumlarını umursamadan doğru olduğuna inandığınız şeyi yapmaktan bahsediyoruz. Bunu çok deneyimledik. İtalya'da rock müzik pek önemsenmez. Böyle bir müzik yapmaya başladığımızda herkes bize, 'Olmaz böyle müzik yapamazsınız ve bu sizi hiçbir yere götürmez' diyordu. Yaptığımız müzikten emindik ve buna inandık, bu yüzden devam ettik.

De Angelis grubun erkek üyelerinin makyaj yapması ve sahneye koydukları performans nedeniyle cinsiyet normlarına uymadıklarına yönelik pek çok yorum da aldıklarını belirtti. 

 

 

2016'da kurulan grup toplumun ilgisini çekmeden önce 2017'de İtalya'da X Factor yarışmasına katılmıştı. Grup yarışmada ikinci olmuştu. 

David, Måneskin'in ilham aldığı gruplara dairse şunları söylüyor:

Özellikle 1960'ların ve 1970'lerin büyük gruplarından ilham alıyoruz fakat şu anda da Arctic Monkeys, IDLES, Slaves, Royal Blood, Franz Ferdinand gibi harika gruplar var.

De Angelis, yarışmada elde ettikleri başarının ardından Royal Blood ve Franz Ferdinand'ın kendilerini tebrik etmesinden çok mutlu olduklarını belirtiyor. 

‘Teatro d'ira:Vol. I' isimli ikinci albümünü martta yayımlayan Måneskin yeni albüm çalışmalarına çoktan başladıklarını söylüyor. Grup daha fazla çalışıp dünyanın farklı yerlerinde ürettikleri müziği icra etmek istediklerini ifade ediyor. 

 

Independent Türkçe, NME, Sky News

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU