George Floyd cinayetinden bu yana ABD'de bini aşkın kişi polis tarafından öldürüldü

Mapping Police Violence'ın analizine göre, siyah ABD'lilerin polis tatrafından öldürülme olasılığı beyazlara göre neredeyse üç kat daha fazla

George Floyd'un ölümü geçen yıl ABD'nin birçok bölgesinde şiddetli protestolara yol açmıştı (AA)

ABD'de George Floyd'un ölümünden bu yana en az 1068 kişinin polis tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Minneapolis kentinde siyah ABD'li George Floyd'un 25 Mayıs 2020'deki ölümü ülkede günler süren protestolara yol açmıştı. Eski polis memuru Derek Chauvin, gözaltı işlemi sırasında Floyd'un boğazına diziyle 9 dakika 29 saniye boyunca bastırarak ölümüne yol açmaktan geçen ay suçlu bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de son bir yılda düzenlenen protestolara ve emniyet kurumlarında reforma gidilmesi çağrılarına rağmen Mapping Police Violence (Polis Şiddetini Haritalandırmak) isimli örgütün son raporu ülkede polis şiddetinin hız kesmediğini gösterdi.

ABD'deki polis şiddetini takip eden Mapping Police Violence sitesinin hazırladığı rapora göre, Floyd'un ölümünden bu yana günde ortalama üç kişi polis tarafından öldürüldü.

Son bir yılda polis şiddetine kurban gidenlerin sayısının en az 1068 olduğu kaydedilen rapora göre, 19 eyalette polis tarafından öldürülenlerin sayısı bir önceki yıla göre arttı.

Son 20 günde polisin 65 kişiyi öldürdüğü ve bu kişilerin çoğunun Latin kökenliler ve siyahlar olduğu belirtildi.

Mapping Police Violence'ın analizine göre, siyah ABD'lilerin polis tatrafından öldürülme olasılığı beyazlara göre neredeyse üç kat daha fazla.

Polis şiddetini takip eden bir başka kurum olan Police Violence Report'un verilerine göreyse, bu olaylarda rol oynayan polislerin yüzde 2'sinden az bir kısmı hakkında dava açıldı.

Verilere göre 2013-2021 arasında polis şiddeti vakalarının sayısı 9 bin 170'i buldu ancak sadece 153 polis hakkında resmi suçlamada bulunuldu.


Independent Türkçe, Telesur

DAHA FAZLA HABER OKU