Çöpe attığı kazı kazan biletinden 1 milyon dolar çıktı

"İnanamadım, gözyaşlarına boğuldum"

Lea Rose Fiega, mağaza çalışanlarının çok iyi kişiler olduğunu söyleyerek "Kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi (AP)

ABD'de satın aldığı fakat şanslı numara olmadığını düşündüğünden çöpe atılması için iade ettiği kazı kazan biletinden 1 milyon dolar çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Massachusetts eyaletinde yaşayan Lea Rose Fiega, martta Lucky Stop adlı mağazadan 30 dolara Diamond Millions kazı kazan bileti almıştı.

Fiega, "Acelem vardı, öğlen yemeği arasındaydım, bileti hızlıca kazıdım, numaraya baktım, bundan bir şey çıkmaz diye düşündüm, sonra bileti aldığım kişilere çöpe atmaları için iade ettim" dedi.

Bilet satıcılarıysa, ne olur ne olmaz diye düşünerek bileti 10 gün boyunca sakladıktan sonra çöpe attı.

Mağazanın sahibinin oğlu Abhi Shah “ Bir akşam çöpteki biletlere bakınıyordum ve bir biletin üzerindeki numaranın tam olarak kazınmadığını fark ettim” dedi.

Numarayı kazıdım ve 1 milyon dolara hak kazanan bilet olduğunu anladım

Fiega mağazanın müdavimlerinden olduğu için aile bileti kimin attığını hızlıca tahmin edebildi.

Bunun üzerine Shah, işyeri yakında olan Fiega'yı ziyarete giderek kendisini mağazaya çağırdı.

Fiega, olanları şöyle anlattı:

Shah ofisime geldi ve 'Annemle babam seninle konuşmak istiyor' dedi. Ben de 'Şu anda işim var' dedim. Shah da bana 'Hayır, gelmen lazım gerçekten' diye karşılık verdi. Ben de mağazaya gittim ve orada bana durumu anlattılar. Duyduklarıma inanamadım. Gözyaşlarına boğuldum ve onlara sarıldım

Ocakta koronavirüse yakalandığını ve çok zorlu bir dönem geçirdiğini anlatan Fiega, neredeyse hayatını kaybettiği hastalıktan kurtulmanın bile “başına piyango vurmuş gibi” hissettirdiğini söyledi. Şimdiyse yaşadıklarına inanamıyordu.

Öte yandan, eyaletteki piyango komisyonu kazanan bileti satabildikleri için mağazaya 10 bin dolar komisyon verdi. Fiega ise kazandığı paranın bir kısmını mağazaya jest olarak verirken, kalanını da emekliliği için saklayacağını söyledi.



Independent Türkçe, AP, ABC

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU