Sedat Peker, Twitter'daydı: Soylu'nun açıklamalarına karşılık verdi

Peker, Soylu'nun yayını sürerken Twitter hesabından açıklamalara yanıt verdi

Fotoğraf: Youtube

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde paylaştığı videolarla gündemi belirleyen ve suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker ile ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Peker yayın sürerken Twitter hesabından bu açıklamalara yanıt verdi.

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi  Erhan Tuncel’in Peker ile ilişkisi olduğunu kaydeden Soylu’ya Peker, “Tuncel’i hayatımda hiçbir zaman görmedim, tanımıyorum, hiçbir zaman karşılıklı telefon görüşmemiz yok. Hiçbir baz kaydımız yok, aynı anda aynı yerde bulunmadık” yanıtını verdi.

Soylu ayrıca Peker’in bir kadına tecavüz ettiğini, kadının da Peker’i teşhis ettiğini ifade etti. Bu açıklamaya ise Peker, “Bahsi geçen tecavüz olayı ile ilgili karakola hiçbir zaman gitmedim. Sadece beykoz savcılığına giderek basına bu yanlış bilgiyi veren polislerle ilgili şikayet dilekçesi vermeye gittim. süslü sülü yine yalan söylüyor. Delilleriyle kanıtlamaya hazırım” ifadelerini kullandı.

"Projenizi çöp ettim"

Peker, "Senin cumhurbaşkanı, Tolga Ağar'ın da içişleri bakanı olacağı projenizi çöp ettim. Şerefli bir insansan bu projenizden bahsetsene" dedi.

"Koruma kararımı neden uzattın?"

Peker, Soylu'nun koruma kararına ilişkin açıklamalarına, "Benim koruma kararım hikayeyse, neden sen üç sene boyunca uzattın?" diye yanıt verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU