Bahçeli’nin danışmanı: Bülent Arınç zamanı AA ve TRT’ye yerleştirilen ve kendini gizli tutan ne kadar FETÖ’cü vardır?

Çiçek, Arınç’ın Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamalar ve kovulan AA muhabirinin iki bakana yönelttiği soruyu değerlendirdi

Fotoğraf: Twitter

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı ve Türkgün gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamaları hedef aldı.

Çiçek, Arınç’ın açıklamalarını “Kahpe Bizans filminde bir kadın vardı sürekli ‘onu almayın beni alın’, ‘onu göndermeyin beni gönderin’, ‘onu öldürmeyin beni öldürmeyin’ repliklerini kullanıyordu. Bülent Arınç da ne zaman ortam hareketli olsa hemen ‘FETÖ’cüler zulüm görüyor’ diye ortaya çıkıyor.... Kahpe Bizans” sözleriyle eleştirdi.

Anadolu Ajansı muhabirinin basın toplantısında bakanlara yönelik Sedat Peker-Süleyman Soylu kavgasını sorması olayına dikkati çeken Çiçek Twitter’dan “Asıl soru şu; özellikle Bülent Arınç zamanı Anadolu Ajansına ve TRT’ye yerleştirilen ve kendini gizli tutan ne kadar FETÖ’cü vardır” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arınç, Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya yaptığı açıklamada, Peker’in açıklamaları konusunda, “Lohusa kadınların bile tutuklandığı, çocukları ile beraber cezaevinde kaldığı bir Türkiye'de, kanser hastalığı ile boğuşurken bile tahliye edilmeyen insanların bulunduğu bir Türkiye'de tutuklamalar yapılacaksa bu ağır suçların sahipleri hakkında herhalde yapılacak. Bu yargının görevidir” demişti.

AA muhabirinin sorusu

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye "19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?" diye sormuştu.

Turan bu sorunun ardından AA’dan kovulmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU