Binali Yıldırım'dan yeni açıklama: Oğlum Venezuela'ya biraz meraktan biraz da iş adamı olarak "yeni fırsatlar var mı?" diye gitti

Gazeteci Cüneyt Özdemir'e açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını ve bu nedenle Venezuela'ya gittiğini iddia etmişti.

Binali Yıldırım ise dün yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları yalanlayarak, "Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek en büyük hakarettir, tümüyle reddediyoruz" demişti.

Oğlunun Venezuela'ya geçen sene aralık ayında gittığını ve beraberinde de Kovid ile mücadele amacıyla ihtiyaç sahiplerine sağlık malzemeleri götürdüğünü söyleyen Yıldırım, "O esnada Venezuela'da seçim olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı, bu münasebetle de onlarla birlikte oldu" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Binali Yıldırım'dan yeni açıklama

Gazeteci Cüneyt Özdemir'e ise konuya ilişkin yeni açıklamalarda bulunan Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu ve kendisinin Venezuela'ya biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez, Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi.

Yıldırım'la görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Özdemir şunları kaydetti: 

Biraz önce Sn Binali Yıldırım telefonla aradı ve oğlu ile ilgili Venezuela gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Oğlunun Venezuela'yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi.

Biraz önce Sn Binali Yıldırım telefonla aradı ve oğlu ile ilgili Venezuela gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Oğlunun Venezuela'yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi.

Venezuela'daki hayır işlerini ise prensip olarak (genelde) söylemeyi uygun görmedikleri için açıklamasında özellikle belirtmediğini  ve diğer açıklamalarla herhangi bir çelişki olmadığını da ekledi. Bir gazeteci olarak bana yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyorum.

"Hukuki yoldan da hakkımızı arayacağız"

Yıldırım ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin'in, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Kapsayıcı Büyüme Girişimi Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu üyesi seçilmesi nedeniyle düzenlenen programın çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Muhalefet, yargının harekete geçmemesini eleştiriyor, siz ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine Yıldırım, gerekli açıklamaları yaptığını söyledi.

Yıldırım, hukuki yolların da açık olduğunu belirterek, "Hukuki yoldan da hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU