Öztrak: Mafyokrat Cumhur İttifakı yaptıklarının hesabını verecektir

CHP Sözcüsü Öztrak, "Bu çürük duvardan çekilmesi gereken hangi tuğla varsa, Artık o tuğla çekilmelidir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında Sedat Peker'in iddialarına değinen Öztrak, "Türkiye bir mafya elebaşının ifşa ve itiraflarını Tefrika halinde izliyor. Mafya-Siyaset-Ticaret ekseninde patlayan kanalizasyondan, Ortalığa tahammül edilemez kokular saçılıyor. İddialar korkunç, Saray sosyetesine mensup birçok kişi zan altında" diye konuştu.

Peker'in açıklamalarında yer alan Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili iddiaların "yenilir, yutulur cinsten" olmadığını kaydeden Öztrak, "Bu çürük duvardan çekilmesi gereken hangi tuğla varsa, Artık o tuğla çekilmelidir. Faili meçhullerin aydınlanması için Türkiye'nin bu kirli yönetimden kurtulması gerekir. CHP iktidara geldiğinde faili meçhulleri aydınlatacağız" dedi.

"128 milyar doların hesabı hala ortada yok"

Açıklamalarında Merkez Bankası rezervlerinden kaybolduğu iddia edilen "128 milyar dolara" da değinen Öztrak şu ifadelerle devam etti:

Kayıp 128 milyar doların hesabı hala ortada yok.  Ekonomiye “sahte istikrar makyajı” yapıp seçim kazanmak, Sarayın kibirlisinin kerameti kendinden menkul, '"faiz sebep, enflasyon sonuç" teorisini ispat etmek için, Dışa açık bir ekonomide, İş bilen hiçbir yönetimin yapmayacağını yaptılar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem faizi hem de döviz kurunu düşük tutmaya kalktılar. Bunun için döviz ve faiz baronlarına, yandaşlara Milletin döviz rezervlerini ucuza peşkeş çektiler. Milletin 128 milyar dolarını, Merkez Bankası’nın arka kapısından, Hukuksuz bir biçimde buharlaştırdılar.

Milletin emek emek biriktirdiği dövizlerini, Merkez Bankası’nın elinden alıp Siyasetçinin elinde oyuncak ettiler. Şimdi hem faiz, Hem döviz kuru, Hem de enflasyon rekorlar kırıyor. Niye? Çünkü Merkez Bankası’nın kasasında yeterli döviz rezervi kalmadı.

IMF verilerini hatırlattı

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) verilerine göre Türkiye'nin 75 gelişen ve yükselen ekonomi arasında, kısa vadeli dış borcuna göre en az rezerve sahip 5. ekonomi olduğunu kaydeden Öztrak, "Ülkede işsizlik tsunamisi yaşanıyor. 10 milyondan fazla işsizimiz var. Yani çalışma çağındaki neredeyse Her üç kişiden biri işsiz. Geleceğimizin teminatı gençler iş bulamıyor" diye konuştu.

"Sandık temizler"

Öztrak şunları kaydetti:

Tüm bu şartlar altında yapılacak bellidir: Sandığı milletin önüne koymak. Bu ortalığa dökülen pisliklerin siyasi hesabını, Artık ancak ve ancak sandık temizler. Her yanına Cürüm ve Cüruf bulaşmış Mafyokrat Cumhur İttifakı, yaptıklarının hukuki hesabını ya şimdi ya da biz geldiğimizde kurulacak TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nda, Ve tarafsız, bağımsız yargı önünde verecektir.Sandıktan korkmayın, Milletten kaçmayın.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU