Akşener'in İkizdere ziyaretinde esnafı darbettikleri iddiasıyla 2 İYİ Partili hakkında soruşturma başlatıldı

Yasin Havuz ve Hüseyin Yılmaz İYİ Partililer tarafından darp edildikleri iddiasıyla şikayetçi oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Rize'nin İkizdere ilçesini ziyaretinde yaşanan gerginlikte, esnafı darbettikleri iddiasıyla 2 partili hakkında soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, esnaflık yapan Yasin Havuz ve Hüseyin Yılmaz, 20 Mayıs'ta İkizdere'yi ziyaret eden Akşener'e ilçe merkezinde soru sormak istedikleri sırada, küfür ve hakarette bulunup kendilerini darbettikleri gerekçesiyle İYİ Partili 2 kişi hakkında şikayetçi oldu.

Bunun üzerine Kalkandere Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla söz konusu partililer hakkında soruşturma başlatıldı.

Ne olmuştu?

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Rize'nin İkizdere ilçesini ziyareti sırasında gerginlik çıkmıştı. Ziyaret sırasında Havva Sevgen isimli vatandaş Akşener'in yanına gelerek "PKK'yla işbirliği yapan, burada ne işiniz var sizin? PKK ile işbirliği yapmıyor mu bu, CHP'yle iş birliği yapmıyor mu bu?" ifadesini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener de Bak ezan okunuyor. Nasıl bir iftira. Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp. Megri megri'yi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okuttum?" diye yanıt vermişti.

Akşener'in cevabının ardından bir grup ile İYİ Partililer arasında tansiyon yükselmiş, araya polisin girmesiyle arbede sona ermişti.

"3-4 gün önceden hazırlamışlar"

İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık da yapılan provokasyonun birkaç gün önceden hazırlandığı ileri sürerek, "Bunlar bir günlük işler değil. Bunları 3-4 gün önceden hazırlamışlar. Çayeli’nde ilçe binamızın yanına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını geceden astılar. Sokaklara afişler koydular. Üye kayıt standını esnaf ziyareti yapacağımız sokağa geceden yerleştirdiler. Ama Rize halkı bunlara uymadı. Genel Başkanımız esnaf ziyaretini ‘Cumhurbaşkanı Akşener’ sloganlarıyla dolaştı. Esnaf ve vatandaşlar başkanımızdan yaşanan olaylardan dolayı özür dilediler" diye konuşmuştu.

 

 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU