15’inde anne oldu, evde gördüğü şiddetten kaçtı, mezuniyetini ailesinin çilek tarlasında kutladı

Meksika kökenli Erica Alfaro, “Master derecemi sevgilerimle aileme ithaf ediyorum. Bize daha iyi bir gelecek sunmak için bu ülkeye gelerek yaptıkları fedakarlığa değdi” dedi

Fotoğraf: Facebook

Mezuniyetini, başında kep, üzerinde cübbesiyle çiftçi ailesinin yanında meyve tarlasında kutlayan genç kadının fotoğrafı sosyal medyada büyük ilgi gördü.

San Diego Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan 29 yaşındaki Erica Alfaro, mezuniyet fotoğrafını, Kaliforniya’da ailesinin haftada 7 gün, günde 10 saat çalıştığı çilek tarlasında çektirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fotoğrafları Facebook ve Instagram hesaplarından paylaşan Alfaro, “Master derecemi sevgilerimle aileme ithaf ediyorum. Bize daha iyi bir gelecek sunmak için bu ülkeye gelerek yaptıkları fedakarlığa değdi” dedi.

15 yaşında anne olan ve evde maruz kaldığı şiddetten kurtulmayı başaran Alfaro, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki lisans programını 2017’de tamamlamıştı. 

Öğrenimine devam eden Alfaro, San Diego Üniversitesi’nde eğitimde danışmanlık üzerine yaptığı yüksek lisans programından bu yıl 19 Mayıs’ta mezun oldu.

 

alfaro alıntı.PNG
Fotoğraf: Facebook

 

CNN’e konuşan genç kadın, “Hikayemi anlatma amacım, belgesiz tek başına yaşanan anneleri ve aile içi şiddetten acı çeken kişileri eğitim almaları ve hedeflerine devam etmeleri için cesaretlendirmekti” ifadelerini kullandı. 

Ailesinin okul eğitimi alamadığını belirten Alfaro, “Bu fotoğraflar birçoğumuzu temsil ediyor. Ailelerimiz, bizlere daha iyi bir gelecek sunmak için bu ülkeye geldi. Onlar olmasaydı biz de burada olamazdık” diye konuştu. 

Çiftçi ailesinin okula gidecek imkanı olmadığını söyleyen genç kadının 51 yaşındaki annesi Teresa Herrera ve 50 yaşındaki babası Claudio Alfaro, Meksika’nın Oaxaca şehrinden geliyor. Meksika’ya ait Mixtec adlı yerli bir dili konuşan çift, ABD’ye ayrı zamanlarda göç ettikten sonra bu ülkede tanıştı. 

Kaliforniya’nın Fresno kentinde dünyaya gelen Alfaro, annesinin ABD ikameti alabilmesi için yeniden Meksika’ya taşınması nedeniyle Tijuana kentinde büyüdü. 

Alfaro’nun Tijuana’da yaşadığı sırada, eğitimi için her gün sınırın diğer tarafına geçmesi gerekti. 13 yaşına geldiğinde başka bir aileyle Kaliforniya’ya dönerek Oceanside kentine taşınan Alfaro, tek bir yatak odasının olduğu daireyi 11 kişiyle birlikte paylaştı. 

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU