Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde Filistin için destek gösterileri düzenlendi

Londra, Berlin ve Paris'teki eylemlere katılan göstericiler Filistin'e destek pankartları taşırken, İsrail saldırılarına tepki gösterdi. Bazı Arap ve İslam ülkelerinde de protesto eylemleri gerçekleştirildi

Londra'da binlerce kişi, Filistin'e destek için düzenlenen gösterilere katıldı / Fotoğraf: Reuters

İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik saldırıları başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede protesto edildi.

Gösterilere katılan eylemciler, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayan pankartlar taşıdı.

ABD'de düzenlenen protesto gösterisinde İsrail saldırıları kınandı

ABD'nin New York kentinde binlerce kişi, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınamak için gösteri yaptı.

New York'un Queens bölgesinde bulunan Sunnyside'da toplanan kişiler, Filistin'e destek için caddelerde yürüyüş gerçekleştirdi.

Öğle saatlerinden itibaren kent meydanında toplanmaya başlayan kalabalık, ellerinde Filistin bayraklarıyla "Filistin'e özgürlük." ve "Gazze'ye özgürlük." gibi sloganlar atarak gösteri yaptı.

Daha sonra Queens caddelerinde yürümeye başlayan göstericiler, Filistin'e destek, İsrail ile ABD yönetimlerine tepki sloganları attı.
 

ABD Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters


Avrupa ülkelerinde Filistin'e destek gösterisi

Birleşik Krallık başkenti Londra'da Filistin'e destek gösterisine katılmak üzere Westminster Köprüsü yakınındaki Victoria Embankment Caddesi'nde toplanan on binlerce kişi, daha sonra Hyde Park'a yürüdü.

"Filistin'e özgürlük", "İsrail bir apartheid devlettir","Etnik temizliği durdurun" ve "Filistinlilerin hayatı önemlidir" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, İngiltere'nin İsrail'e verdiği desteği sonlandırması çağrısında bulundu. şçi Partisinin eski lideri Jeremy Corbyn de gösteriye katıldı.
 

Birleşik Krallık Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters


Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, farklı grupların organizasyonuyla Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Şehir merkezindeki Dam meydanında yerel saatle 15.30'da toplanan yaklaşık 1000 kişi, İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Göstericiler, Filistin halkıyla dayanışma içinde olunduğunu belirtirken, Hollanda medyasının İsrail yanlısı tutumu eleştirildi.
 

Hollda.jpg

Fotoğraf: AA


Belçika'nın başkenti Brüksel'de İsrail'in saldırılarına karşı Filistinlilerle dayanışma gösterisi düzenlendi. Yağmurlu ve soğuk havaya rağmen Albertin Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, Filistin'e özgürlük isteyen ve İsrail saldırılarını kınayan sloganlar attı. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "uzun hayatın simgesi" sayılan zeytin ağacını meydana dikti.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da toplanan göstericiler, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınamak ve Filistin halkına destek olmak için gösteri düzenledi.
 

Sofya.jpg

Fotoğraf: AA


Fransa'nın başkenti Paris'te İsrail'in saldırılarına karşı Filistinliler için geniş katılımlı dayanışma gösterisi düzenlendi.

Fransa Filistin'le Dayanışma Derneğinin çağrısıyla başkentteki Republique Meydanı’nda toplanan binlerce kişi "İsrail katil, Macron suç ortağı", "Filistin yaşayacak, muzaffer olacak" sloganları attı.

Polisin yürüyüşü yasakladığı gösteride, protestocular "Filistin topraklarının sömürgeleştirilmesini durdurun", "Kudüs’ün işgaline hayır", "İsrail’e boykot" yazılı pankartlar taşıdı ve büyük bir Filistin bayrağı açarak dalgalandırdı.
 

Paris.jpg

Fotoğraf: AA


Almanya'nın başkenti Berlin'de, İsrail'in Mescid-i Aksa, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi.

Filistinli derneklerce düzenlenen gösteride , İsrail'in saldırılarını protesto etmek ve Filistinlilerle dayanışma göstermek için yaklaşık 100 kişi Potsdamer Meydanı'nda toplandı. Göstericiler, "Filistin'e özgürlük", "Gazze, dünyanın en büyük hapishanesi-Gazze ablukasını kaldırın" yazılı döviz ve pankartlar ile Filistin bayrakları taşıdı.
 

Berlin Reuters.JPG

Fotoğraf: Reuters


Arap ve İslam ülkelerinden İsrail saldırılarına tepki

Tunus'un Safakes kentinde yüzlerce kişi, Filistin halkına destek için insan zinciri oluşturdu. Ellerinde Tunus ve Filistin bayrağı taşıyan katılımcılar, antik kent sularının dört tarafına kadar uzandı.
 

Tunus.jpg

Fotoğraf: AA


Bahreyn'de "Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız" adı altında Gazze ile dayanışma gösterisi düzenlendi.

El-Eyyam el-Bahreyniye gazetesinin haberine göre, Filistin'i Destekleme Derneği tarafından başkent Manama'nın kuzeydoğusundaki el-Muharrak kentinde düzenlenen gösteriye Vali Selman bin İsa bin Hindi de katıldı.

Ürdün'ün başkenti Amman'da Filistinlilerin kaldığı El-Hüseyin Mülteci Kampı'nda onlarca kişi, Kudüslü Filistinlilerle ve Gazze Şeridi'ndeki direnişle dayanışma için gösteri yaptı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Vjecnica Kütüphanesi Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, Filistin halkına destek ve dayanışma mesajı gönderdi. Saraybosna'da düzenlenen Filistin'e destek gösterisine katılanlar "İsrail'i boykot", "Bosna Hersek Filistin'in yanındadır" ve "Filistin için Adalet" yazılı dövizler açarken birçok kişi yüzüne Filistin bayrağı çizdi.
 

Saraybosna.jpg

Fotoğraf: AA


Güney Kore'nin başkenti Seul'de de toplanan bir grup, Filistin halkına destek olmak için gösteri düzenledi. Gösteride, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayan pankartlara yer verildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU