"İntihar eden" Epstein'i gözetlemekle görevli hapishane memurları, kayıtlarla oynadıklarını itiraf etti

İki görevli, gözden düşmüş yatırımcının ölümüyle ilgili soruşturmada Adalet Bakanlığı'yla işbirliği yapacak

Epstein, 2019'da cezaevindeki hücresinde ölü bulunmuştu (AP)

Associated Press'e göre, New York'taki bir hücrede ölü bulunduğunda Jeffrey Epstein'i gözetlemekle görevli cezaevi memurları, hapis cezasından kaçınmalarını sağlayacak bir anlaşma kapsamında kayıtları tahrif ettiklerini itiraf etti.

Yetkililer cuma akşamı, Ağustos 2019'da öldüğü gece Epstein'i gözetlemekle görevli iki Cezaevleri Bürosu çalışanının, gözden düşmüş finansçıyı izlemek yerine uyuyup internette gezindikleri iddiaları nedeniyle hapis cezasıyla karşı karşıya kalmayacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Federal savcıların cuma günü mahkeme belgeleriyle sunduğu mektuba göre, Tova Noel ve Michael Thomas, Epstein'le ilgili tüm gerekli kontrolleri yapmış gibi görünmek amacıyla hapishane kayıtlarında yalan söyledikleri için denetimli serbestlik alacak ve 100 saat toplum hizmeti yapacak.

Epstein'in ölümü New York kenti adli tabibi tarafından intihar olarak kabul edilirken, hücresinin sürekli izlenmesi de dahil olmak üzere ölümüne yol açan koşullar, Epstein'in fark edilmeden nasıl intihar edebildiğine dair sorulara yol açmıştı.

AP'nin bildirdiğine göre iki hapishane gardiyanının, savcı-sanık uzlaşmasının bir parçası olarak, Epstein'in ölümüyle ilgili soruşturmada Adalet Bakanlığı'yla işbirliği yapması gerekecek.

Savcılar, mahkemeye sunulan mektupta, cezaevi gardiyanlarının "kasıtlı ve bilinçli olarak gerekli sayım ve kontrollerle ilgili bariz şekilde yanlış sayım ve kontrol bilgisi verdiklerini" kabul ettiklerini söyledi.

Gardiyanların, Epstein'in hücresine yaklaşık 5 metre uzakta internetten mobilya ve motosiklet alışverişi yaptıkları ve her 30 dakikada bir tur atmaları gerekirken cezaevinin ortak alanında dolaştıkları iddia ediliyor.

Bildirilen iddianameye göre, görünen o ki iki gardiyan da iki saatlik bir süre boyunca uyuyakalmış.

New York Daily News'e göre, iki gardiyan Manhattan'ın alt bölgesinde bulunan ve federal yargıç Colleen McMahon'un geçen ay "moronlar tarafından yönetildiğini" söylediği Metropolitan Islah Merkezi'nde fazla mesaiye kalıyor ve ekstra vardiyada çalışıyordu.

Hem Noel hem de Thomas, Cezaevleri Bürosu'ndaki sorunlar için günah keçisi olduklarını iddia etmişti. Gazetenin temasa geçtiği büronun sendika temsilcisi Tyrone Covington, yorum yapmadı.

Sendika yetkilileri, personel eksikliğinin gardiyanları fazla mesaiye veya zorunlu olarak çift vardiya çalışmaya zorlaması nedeniyle personel azaltmanın hem gardiyanları hem de mahkumları tehlikeye attığını savunuyor.

Üst düzey dostları arasında Donald Trump ve Bill Clinton'ın da bulunduğu Epstein, reşit olmayan kızlara masaj için nakit olarak yüzlerce dolar ödemek ve ardından onlara çeşitli mekanlarda cinsel istismarda bulunmakla suçlanmıştı.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU