BTS'in Butter videosu 15 dakikadan kısa sürede 10 milyon izlenmeyle rekor kırdı

K-pop grubunun en yeni parçası kendilerine ait olan izlenme rekorunu egale etti

BTS, müzik videosunun yayımlanmasından önce videonun içeriğine yönelik bir dizi tanıtım içeriği paylaşmıştı (YouTube/HYBE Labels)

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS, "Butter" parçasını yayımladıktan yalnızca 15 dakika sonra bir yeni rekora daha imza attı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

RM, Suga, Jin, Jimin, Jungkook, J-Hope ve V'nin oluşturduğu grup uzun süredir beklenen İngilizce şarkılarını bugün yayımladı ve parça büyük bir ilgiyle karşılandı. 

Bandwagon'ın haberine göre "Butter" 15 dakikadan kısa bir süre içinde YouTube'da 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak bu eşiği en hızlı aşan şarkı oldu. 

Times of India'nın bildirdiğine göreyse "Butter" YouTube tarihinde 20 milyon görüntülenmeyi en hızlı geçen müzik videosu unvanını elde etti. 

 

 

"Butter" grubun bir diğer ünlü İngilizce şarkısı "Dynamite"ın 1 saat 14 dakikada elde ettiği başarıyı 54 dakikada kaydetti. 

 

 

Öte yandan şarkının prömiyerini 3,9 milyon kullanıcı eşzamanlı olarak karşıladı. YouTube'un Premier özelliği içerik üreticilerine ve izleyicilere yeni bir videoyu gerçek zamanlı birlikte izleme imkanı sunuyor.

"Dynamite"ı 3 milyon kullanıcı eşzamanlı olarak izlemişti. Grubun "Dynamite"la elde ettiği başarı Guinness Dünya Rekorları'na girmişti. Bu rekor kaydının "Butter"la yenileneceği anlaşılıyor. 

 

 

Forbes'da yer alan haberde YouTube'un resmi prömiyer rakamlarını muhtemelen birkaç gün içinde açıklayacağı belirtildi

BTS, en son nisanda "Film Out" isimli şarkının müzik videosunu yayımlamıştı. 

 

Independent Türkçe, Bandwagon, Times of India, Forbes

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU