Mevlüt Uysal Halkbank'ın, Abdülkadir Aksu Vakıfbank'ın yönetim kurulu üyesi oldu

Vakıfbank ve Halkbank genel kurullarında üst yönetimde değişiklikler yapıldı. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal Halk Bank, Eski İçişleri Bakanı Aksu Vakıf Bank Yönetim Kurulu Üyesi oldu

Kamu Bankaları Vakıfbank ve Halkbank'ta genel kurullarında üst yönetimde değişiklikler gerçekleşti. Yönetim Kurulu üyeliğine  atanan isimler arasında siyasetten tanınan isimler de var.

O isimlerden biri Mevlüt Uysal. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Halkbank olağan genel kurul toplantısında Mehmet Emin Özcan ve Sezai Uçarmak ile birlikte yönetim kurulu üyeliğine atandı.

Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiş ve 31 Mart’ta da Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ancak seçilememişti.

Banka, yönetim kurulundaki değişikliği, Kamuoyu Aydınlatma Platformuna bildirdi. Açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı temsilcisinin verdiği önerge doğrultusunda, Recep Süleyman Özdil, Himmet Karadağ, Osman Arslan, Meltem Taylan Aydın, Maksut Serim ve Sadık Tıltak'ın yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam etmesine, Mehmet Emin Özcan, Mevlüt Uysal ve Sezai Uçarmak'ın 3 yıl süre ile yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verildiği bildirildi. 

Eski Bakan ile Meclis Başkan vekili Vakıfbank yönetiminde

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Eski Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ise Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. Vakıfbank, Abdülkadir Aksu, Abdi Serdar Üstünsalih ve Şahap Kavcıoğlunun 3 yıl süre ile görev yapmak üzere yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verdi.

Vakıfbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapılan açıklamada, bankanın olağan genel kurul toplantısında Abdülkadir Aksu, Abdi Serdar Üstünsalih, Şahap Kavcıoğlu, Adnan Ertem, Şahin Uğur, Dilek Yüksel, Serdar Tunçbilek'in, Sadık Yakut ve Cemil Ragıp Ertem'in 3 yıl süre ile görev yapmak üzere yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verildiği bildirildi. 


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU