Ahmet Taşgetiren: Hareketlerden biri Davutoğlu diğeri Babacan merkezli, Gül katkıda bulunacak

Gazeteci Ahmet Taşgetiren, Ak Parti bünyesinde henüz “rüşeym halinde” bulunan iki yeni hareket olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Ahmet Taşgetiren, Karar gazetesindeki köşesinde yeni parti iddialarına yer verdi. İki farklı oluşum olduğu ve bunların henüz embriyo halinde bulunduğunu söyleyen Taşgetiren, kurulacağı iddia edilen iki yeni partinin kuruluş gerekçelerine değindi:

“Biri Ahmet Davutoğlu merkezli, diğeri Ali Babacan... Ali Babacan biraz da Abdullah Gül ile alakalı. Her iki hareket henüz rüşeym halinde. Rüşeym, yani embriyon, tohum özü, oğulcuk… Hani ana kovandan ayrılıp yeni bir küme oluşturan yapı.  Bir süredir buluşmalar gerçekleşiyor. Her iki yapının ana gerekçesi, uzunca bir süre içinde sorumluluk aldıkları partinin ‘rota kayması’ yaşadığı. Bir anlamda ‘Biz bu değildik, bunu amaçlamamıştık’ diyorlar.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her iki hareketin içinde, Ak Parti hükümetlerinde önemli görevler üstlenmiş, partinin doğum-gelişme seyrine tanıklık etmiş kişiler olduğunu söyleyen Taşgetiren, Abdullah Gül'ün işin aktörü olmak istemediğini ama katkıda bulunmak istediğini ifade etti:

 

“Mahremi biliyorlar. Halen olan bitenleri biliyorlar.  Bir yanda Abdullah Gül, Ali Babacan, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik, Nihat Ergün, Beşir Atalay var. Ekonomi, yargı, çözüm süreci vs’nin ana aktörleri. Bildiğim kadarıyla Abdullah Gül işin ön aktörü değil, olmak da istemiyor, ama katkıda bulunacak.”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU