ABD'li Senatör Sanders, İsrail'e "735 milyon dolarlık silah satışının durdurulması" için yasa tasarısı hazırladı

Sanders açıklamasında, "ABD yapımı bombalar Gazze'yi yerle bir ederken, Kongre oturumu bile olmadan devasa bir silah satışının daha yapılmasına müsaade edemeyiz" dedi

Fotoğraf: Reuters

ABD'de Bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın, Joe Biden yönetiminin onay verdiği İsrail'e 735 milyon dolarlık silah satışının durdurulması için yasa tasarısı hazırladığı bildirildi.

Washington Post'un yayımladığı taslağa göre Sanders, satışın durdurulması için hazırladığı tasarıyı bugün Senatoya sunacak.

Sanders, Washington Post'a yaptığı açıklamada, "ABD yapımı bombalar Gazze'yi yerle bir ederken, kadınları ve çocukları öldürürken, Kongre oturumu bile olmadan devasa bir silah satışının daha yapılmasına müsaade edemeyiz" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin İsrail ve Filistin halkı için barışçıl bir gelecek inşa etmede öncü olması gerektiğini vurgulayan Sanders, "Bu silah satışının barışçıl bir gelecek kurulmasına mı hizmet ettiğini yoksa çatışmayı daha da mı alevlendireceğini ciddi bir şekilde incelemeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bazı Demokrat vekiller de tasarı hazırlamıştı

ABD'de dün bir grup Demokrat vekil, söz konusu silah satışının durdurulması için tasarı hazırlamıştı.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, başını Temsilciler Meclisinin Demokrat New York vekili Alexandria Ocasio-Cortez'in çektiği ve Filistin kökenli vekil Rashida Tlaib, Ilhan Omar ve Mark Pocan gibi ilerici Demokratların destek verdiği tasarının kısa süre içinde meclise sunulacağı kaydedilmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU