Erdoğan: 19 Mayıs'ın gerçek anlamını kavrayabilen herkesin 2023 hedeflerimize, 2053 vizyonumuza dört elle sahip çıktığına inanıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün de sınırlarımızı terör koridoruyla kuşatma, ekonomimizi sinsi tuzaklarla çökertme, milli iradenin arkasından dolaşma hesabı yapanlar bulunuyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Münasebetiyle Temsilci Genç Buluşması ve TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı"nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak başlayan Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla yakılan İstiklal Meşalesi dalga dalga tüm Anadolu'yu sarmış ve Cumhuriyet'le hedefine ulaşmıştır. Samsun'a 102 yıl önce ayak basan öncü kadronun kutlu yürüyüşünde verilen her mesaj 'Ya istiklal ya ölüm' kararlılığının ifadesidir" diye konuştu.

Cumhuriyetin kuruluşun ardından Türkiye'ye yönelik saldırıların son bulmadığını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

Son 19 yıldır sağladığımız istikrar ve güven iklimi sayesinde kendi gerçek potansiyelini hayata geçirme imkânına kavuşmuştur. Bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı olarak, kabul ederler ya da etmezler, Türkiye hâlâ içinden geçmekte olduğu kritik süreci başarıyla tamamladığında inşallah 21. yüzyılın lider ülkesi olarak küresel sistemde hak ettiği yeri alacaktır.

Bir asır önce Kurtuluş Savaşımızı vermemiz ve yeni devletimizi kurmamız nasıl kolay olmadıysa yürüttüğümüz bu tarihi mücadeleyi zafere ulaştırmamız da elbette kolay olmayacaktır. Milletimiz Anadolu’da özgürlük mücadelesi verirken aynı günlerde birileri de ülkeyi yabancı güçlere teslim etme hesapları yapıyordu. Bugün de sınırlarımızı terör koridoruyla kuşatma, ekonomimizi sinsi tuzaklarla çökertme, milli iradenin arkasından dolaşma hesabı yapanlar bulunuyor.

19.19 İstiklal Marşı okunacak

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kovid 19 salgını nedeniyle 19 Mayıs'ın da istenildiği gibi kutlanamadığını kaydeden Erdoğan, "Bu akşam saat 19.19'da Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımızla birlikte İstiklal Marşı'mızı okuyacağız. Bir milletin esaret zincirlerini parçalama kararlılığının ilk adımı olan 19 Mayıs'ın gerçek anlamını kavrayabilen herkesin 2023 hedeflerimize, 2053 vizyonumuza dört elle sahip çıktığına inanıyorum" dedi.

"Kudüs'te, Gazze'de ölen çocuklar değil, insanlığın bizatihi kendisidir"

2. Dünya Savaşı'nın ardından Filistin topraklarında başlayan katliamlar ve sürgünlerin son haftalarda yine zirve yaptığını belirten Erdoğan şunları kaydetti:

Çoğu çocuk ve kadın yüzlerce masum insan ağır silahlarla öldürülüyor. Dünyaya demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik vaazı veren uluslararasıkurumlar ve devletler ise bu zulmü sessizce seyrediyor. Bize de 'Erdoğan bu şekilde konuşmamalı' diyorlar. Ne yapmalı alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız. Biz kanayan bir yara gördük mü ciğerimiz yanar. Birileri şöyle demiş, böyle demiş bizi ilgilendirmiyor. Güçlü her zaman haklı diye bir şey yok. Haklının güçlü olduğuna inandığımız bir dünyayı kurmak için  Türkiye’ye var. Kudüs'te, Gazze'de ölen çocuklar değil, insanlığın bizatihi kendisidir. İsrail'in zulmü altında inleyen masumların feryatlarına kulak tıkayanlar aslında kendi felaketlerinin zeminini hazırlamaktadır.Gençlerimizle birlikte dünyanın her yerinde olduğu gibi Filistin’de yaşanan zulme var gücümüzle karşı çıkmaya devam edeceğiz. Gençlerimizle birlikte tüm mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şayet zulme direnmek, mazluma sahip çıkmak için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bunu da ödemekten asla çekinmeyeceğiz. Eğer bugün Kudüs'te yaşananlara sessiz kalırsak yarın sıranın diğer mukaddes şehirlerimize de geleceğini biliyoruz. Bu tarihi mücadelede en büyük güç kaynağımız gençlerimizdir

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU