Cep telefonunu soyduğu evde unutunca yakayı ele verdi

"Bir elinde ev sahibinin aracının anahtarı, öteki elinde samuray kılıcı vardı"

Zanlı hakkında satmak amacıyla metamfetamin ve taş kokain bulundurma suçlarından da soruşturma açıldı (Pinellas County Şerif Birimi)

ABD'de ev sahibinin aracını çalan hırsız, soyduğu evde telefonunu unutunca yakalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Florida eyaletinde 20 Nisan'da yaşanan olayda 24 yaşındaki Daemeion Grady, St. Petersburg bölgesindeki eve girerek içeriden bir replika samuray kılıcı ve dizüstü bilgisayar çaldı. Hırsız, daha sonra ev sahibinin aracını da çalarak olay yerinden uzaklaştı.

Polisin raporunda ev sahibinin saat 08.00 civarında uyandığında mutfakta hırsızla karşılaştığı, zanlının “bir elinde ev sahibinin aracının anahtarı, öteki elinde de replika samuray kılıcı olduğu” ifade edildi.

Hırsız, ev sahibini tehdit ederek çaldığı eşyaları bir çamaşır sepetine doldurmasını, daha sonra sepeti kamyonetine yüklemesini söyledi. Ev sahibi kendisinden istenenleri harfiyen uyguladıktan sonra hırsız kamyoneti de çalarak kayıplara karıştı. Ev sahibiyse polisi arayarak ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen polisler yaptıkları aramalarda Grady'nin telefonunu evde unuttuğunu fark etti. Telefondaki fotoğraflar ve videolar aracılığıyla hırsızın kimliğini tespit eden ekipler, salı günü zanlıyı yakaladı.

İncelemelerde replika kılıcın üzerinde parmak izleri de tespit edilen zanlı hakkında silahlı soygun, araba hırsızlığı ve polise mukavemetten soruşturma açıldı.

Polisin açıklamasına göre Grady'nin sicili kabarık. Zanlı hakkında geçmişte hırsızlık, soygunculuk ve uyuşturucu bulundurma suçlarından işlem yapılmıştı.

Şu anda hapishanede bulunan zanlının kefaletiyse 150 bin dolar olarak belirlendi.



Independent Türkçe, FOX, Tampa Bay Times

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU