Gazzeli çocukların sesini dünyaya duyuran Nadin: Diğer ülkelerdeki çocuklar gibi olmak istiyorum

10 yaşındaki Nadin Abdülteyf, yaşadıklarını Rus televizyonu RT’ye anlattı

İsrail'in Gazze'ye hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı artarken Rus kanalı RT'ye konuşan Nadin Abdülteyf, "Filistin'de kimse güvende değil" dedi (Reuters/RT)

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında 60'tan fazlası çocuk 210'u aşkın kişi hayatını kaybederken, "Artık buna dayanamıyorum" diyerek Gazzeli çocukların isyanını dünyaya duyuran 10 yaşındaki Nadin Abdullatif, Rus televizyonu RT'ye yaşadıklarını anlattı.

İsrail bombalarının mahallesindeki birçok evi yerle bir ettiği Nadin, "Her gün, her gece füze sesleri duyuyoruz. Sabahları insanların ağlamalarını ve çığlıklarını işitiyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail'in hava saldırıları başlayınca ailesiyle pencerelerden uzak durmak için koridorda yatmaya başladıklarını anlatan Nadin, "Kimse gece uyuyamıyor. Ben uyumaya çalışıyorum ama füzeler ve ağlayan çocukların sesi nedeniyle yapamıyorum. Kafamı yastığın altına koyuyorum. Sanki hiçbir şey olmuyormuş ve kimsenin canı acımıyormuş gibi" diye konuştu.

Sakin kalmaya çalıştığını ama küçük kardeşi için çok endişelendiğini söyleyen Filistinli çocuk, "Onun korktuğunu görerek büyüdüm. Ona bir şey olursa eskisi gibi olabileceğimi sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Doktor olup halkına yardım etmek istediğini ama artık eğitim de alamadığını belirten Nadin, her gün ağladığını belirterek "Filistin'de kimse güvende değil" dedi.

Başka ülkelerde eğlenen çocukların videolarını gördüğünü ve onları kıskandığını belirten Nadin, şunları söyledi:

Artık füze sesi duymak istemiyorum. Artık üzgün olmak istemiyorum. Sadece onlar gibi sıradan biri olmak istiyorum.


Independent Türkçe, RT

DAHA FAZLA HABER OKU