ABD Başkanı Trump: İran'da rejim değişikliği istemiyoruz

Dört günlük resmi ziyaret için Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Trump, İran ile ilgili önemli açıklamalar yaptı

Fotoğraf: Reuters

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ülkesinin İran'da rejim değişikliği arayışında olmadığını söyledi.

Resmi ziyaret için Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile düzenlenen ortak basın toplantısında İran'a yönelik açıklamalarda bulundu.

Trump İran'ın mevcut yönetimiyle hala harika bir ülke olma şansına sahip olduğunu belirtti.

Şunu açıklığa kavuşturmak istiyorum, ABD İran'da rejim değişikliği niyetinde değil. Biz nükleer silahların olmadığı bir ülke istiyoruz. Kimse korkunç şeylerin olduğunu görmek istemez, özellikle de ben.Çok sayıda İranlı tanıyorum, bunlar harika insanlar. İran'a zarar vermek istemiyorum. İran'ın anlaşma yapmak istediğine gönülden inanıyorum. Bence bu kendileri açısından da oldukça zekice ve bunun gerçekleşmesi de ihtimal dahilinde."

Şinzo Abe'nin İran yönetimi ile çok iyi ilişkisi olduğuna işaret eden Trump, "İran'ın görüşmek isteyeceğine inanıyorum ve eğer görüşmek isterlerse görüşürüz." diye konuştu.

 

Trump.JPG
Japonya Başbakanı Abe, ABD Başkanı Trump ile fotoğrafını Twitter'dan paylaştı / Fotoğraf: Twitter @AbeShinzo

 

İran'a yönelik yaptırımların etkisini göstermeye ve İran'ın Ortadoğu'dan çekilmeye başladığını öne süren Trump, "Birçok noktada savaşıyorlardı. Şimdi geri çekiliyorlar çünkü ciddi ekonomik sorunları var." dedi.

İran'dan ABD ile görüştüğü iddialarına yalanlama

Bu arada İran Dışişleri Bakanlığı, İran ile ABD arasında herhangi bir görüşmenin olmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi açıklamasında, ABD ile görüşme yaptıkları yönündeki iddiaları yalanladı, "İran ile ABD arasında doğrudan veya dolaylı yoldan hiçbir görüşme olmamıştır." dedi.

 

Independert Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU