Süper Lig'in tamamlanmasıyla gözler sözleşmesi bitecek oyunculara çevrildi: 229 futbolcunun kontratı sona eriyor

Takımlarıyla kontratı sona erecek en çok oyuncu Gençlerbirliği, en az Fenerbahçe ve Trabzonspor'da bulunuyor. "Dört Büyükler" arasında en çok muhtemel ayrılığın yaşanacağı takım Galatasaray olurken, şampiyon Beşiktaş'ta 10 ismin mukavelesi sona eriyor

Süper Lig'de geçen sezon mücadele eden 21 takımda 229 futbolcunun kontratı sona eriyor / Fotoğraf: Pixabay

Süper Lig'de 2020-21 sezonunun Beşiktaş'ın şampiyonluğuyla tamamlanmasının ardından takımlar gelecek yılın planlaması için kolları sıvadı.

Geçen sezon ligdeki 21 takımda mücadele eden 619 futbolcudan birçoğu sözleşmesi sona erdiği için gelecek sezon takımlarında yer alamayabilir.

Bu sezon Süper Lig'i tamamlayan takımlar arasında en büyük revizyona uğrayacak takımlar da belli oldu. 

Transfermarkt'ta yer alan veriler doğrultusunda Süper Lig'de sözleşme bitiş tarihine göre kontratı tamamlanacak en çok oyuncuya sahip kulüp biri kiralık 17 kişiyle Gençlerbirliği oldu.

İkinciliği ise 15'er futbolcuyla Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor (3'ü kiralık) ile Atakaş Hatayspor (5'i kiralık) paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu takımları 13'er futbolcuyla sözleşmesi bitecek Yeni Malatyaspor (3'ü kiralık), Ankaragücü (3'ü kiralık), Çaykur Rizespor (6'sı kiralık) ve Kasımpaşa (7'si kiralık) takip etti. 

Sezon sonu oyuncularıyla yollarını ayıracak takımlar listesinin 7. sırasında 12 isimle Galatasaray (5'i kiralık) ve Denizlispor (3'ü kiralık) yer alırken, Gaziantep FK (1'i kiralık), Sivasspor (3'ü kiralık) ve Fatih Karagümrük (4'ü kiralık) 11'er futbolcusuyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Öte yandan Beşiktaş (5'i kiralık) ile Kayserispor'un (4'ü kiralık) sözleşmesi bitecek oyuncuların sayısı 10'u buluyor.

Konyaspor, Antalyaspor, Medipol Başakşehir 9'ar; Alanyaspor ile Göztepe 8'er; Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da 5'er futbolcusuyla sözleşmesi tamamlanıyor.

 

Beşiktaş-Aa.jpg
Leicester City'den kiralanan Ghezzal, bu sezon 31 lig maçında 8 gol, 17 asist üretti / Fotoğraf: AA

 

Beşiktaş'a şampiyonluğu getiren isimlerin sözleşmeleri sona eriyor

Sezonun tamamlanmasıyla 10 oyuncusunun kontratı sona erecek Beşiktaş'ta, şampiyonluğuna ulaşılmasındaki en etkili isimlerden 5'i kiralık.

Bu sezon attığı goller ve yaptığı asistlerle adından söz ettiren Rachid Ghezzal (kiralık) ile Vincent Aboubakar'ın yanı sıra Valentin Rosier (kiralık), Atiba Hutchinson, Cenk Tosun ve Bernard Mensah (kiralık) gibi isimlerin sözleşmesi sonlanacak. 

Bunun yanı sıra Beşiktaş'ın genç kalecisi Utku Yuvakuran, savunmada görev alan Francisco Montero (kiralık), milli futbolcu Dorukhan Toköz ile Gökhan Töre, sözleşmesi bitecek oyuncular arasında bulunuyor. 

 

Galatasaray-AA.jpg
Galatasaray, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde boy gösterecek / Fotoğraf: AA

 

Galatasaray'da Fatih Terim ile 12 futbolcunun kontratı sona eriyor

Süper Lig'de şampiyonluğu son hafta averajla Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray'da seçim belirsizliğinin yanı sıra yolların ayrılacağı isimler de endişe yaratıyor.

Başta teknik direktör Fatih Terim'in 31 Mayıs'ta bitecek sözleşmesi sarı-kırmızılı camiada merakla beklenirken, yolların ayrılacağı futbolcular ve takıma yapılması planlanan takviyeleri de kimin yapacağı merak konusu.

Sarı-kırmızılılarda sezon sonu sözleşmesi bitecek 12 oyuncu bulunuyor.

Takım kaptanlarından Arda Turan, Ryan Donk, Ömer Bayram, Martin Linnes, Şener Özbayraklı, Emre Taşdemir ile Emre Akbaba kontratı sona eren oyuncular olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan takıma kiralık olarak katılan ve sözleşmeleri tamamlanan oyunculardan Marcelo Saracchi, Oghenekaro Etebo, Henry Onyekuru ve Halil Dervişoğlu ile yeniden görüşülüp görüşülmeyeceği belirsizliğini koruyor. 

Ara transfer döneminde Benfica'dan kiralanan Gedson Fernandes ise Yeni Malatyaspor'la oynanan maçın ardından sarı-kırmızılı ekibe veda mesajı yayımlamıştı.

 

Fenerbahçe-AA.jpg
Sezonu Emre Belözoğlu yönetiminde tamamlayan Fenerbahçe, ligi3. sırada bitirdi / Fotoğraf: AA

 

22 transfer yapan Fenerbahçe'de 5 oyuncunun mukavelesi bitiyor

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve yaz transfer döneminde 18, ara transfer döneminde ise 4 oyuncuyu kadroya takviye eden Fenerbahçe, ligi Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından üçüncü sırada bitirerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Sezon başında takımı Erol Bulut'a emanet eden ancak alınan başarısız sonuçların ardından sportif direktör Emre Belözoğlu'nu teknik direktörlük görevine getiren Fenerbahçe'de gözler gelecek ay yapılması planlanan başkanlık seçimine çevrildi.

Fenerbahçe'yi ilgilendiren bir diğer konu ise sözleşmesi bitecek oyuncuların ne olacağı yönünde?

Sarı-lacivertli ekipte Harun Tekin, Oytun Özdoğan, Gökhan Gönül, Papiss Cisse'nin sözleşmeleri 30 Haziran'da sona eriyor. Ayrıca sezon başında zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralanan Mbwana Samatta'nın takımda kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyor.

Öte yandan Fenerbahçe altyapısından yetişen ve geleceğin yıldızları arasında gösterilen Ömer Faruk Beyaz, takımı ile sözleşme imzalamayarak Stuttgart'a transfer olmuştu.

 

Trabzonspor-AA.jpg
Benik Afobe, sezon başında Stoke City'den kiralanmıştı / Fotoğraf: AA

 

Trabzonspor'da 5 oyuncu için karar bekleniyor

Geçen sezon şampiyonluğu 33. haftada Başakşehir'e kaybeden ve Süper Lig'de yeni yıla istediği gibi giriş yapamayan Trabzonspor, Abdullah Avcı'nın teknik direktör olarak göreve getirilmesinin ardından aldığı başarılı sonuçlarla üst sıralara tırmandı ve 2020-21 dönemini 4. sırada tamamladı.

Trabzonspor'da 29 kişilik kadroda 5 oyuncunun sözleşmesi sona eriyor. Karadeniz temsilcisi, Süper Lig'de sözleşmesi bu yıl sona erecek en az oyuncuya sahip iki ekipten biri oldu.

Bordo-mavili ekipte sözleşmesi tamamlanan Majid Hosseini (Macit Hüseyin) ve Kamil Ahmet Çörekçi'nin yanı sıra kiralık olarak takıma katılan Marlon, Lewis Baker ve Benik Afobe'nin geleceği teknik direktör Abdullah Avcı'nın kararı sonrası belli olacak.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU