"Orduda Marksizm yayılıyor" diyen yarbay, ABD Uzay Kuvvetleri'ndeki görevinden alındı

Yarbay Matthew Lohmeier, kaleme aldığı Karşı Konulamaz Devrim: Marksizmin Fetih Hedefi ve Amerikan Ordusunun Parçalanması isimli kitabını tartışmak üzere gazeteci Steve Gruber’ın podcast programına katılmıştı

Lohmeier, yeni Marsist fikirlerin ordunun içine sızdığını savunmuştu (ABD Hava Kuvvetleri)

ABD ordusuna bağlı Uzay Kuvvetleri'nde görev yapan bir subay, katıldığı podcast programında ordu içinde Marksist ideolojilerin yayıldığını iddia ettikten sonra komutanlık görevinden alındı.

Yarbay Matthew Lohmeier, kaleme aldığı Irresistible Revolution: Marxism's Goal of Conquest & the Unmaking of the American Military (Karşı Konulamaz Devrim: Marksizmin Fetih Hedefi ve Amerikan Ordusunun Parçalanması) isimli kitabını tartışmak üzere muhafazakar gazeteci Steve Gruber'ın podcast programına katılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lohmeier, programda Marksist ideolojilerin ABD ordusu içinde yayıldığını savunarak "Yaklaşık 10 ay önce komutanlık görevini üstlendiğimden beri, ABD'nin nasıl bir ülke olduğu ve olması gerektiğine ilişkin temelde birbiriyle uyuşmayan ve rakip söylemlerle karşılaştım. Bunlar sadece sosyal medyada ya da ülke genelinde yaygınlaşmıyor, aynı zamanda Birleşik Devletler ordusu içinde de yayılıyor. Bu söylemlerin özünde Marksist olduğunu gördüm" demişti.  

Köleliğin kökenlerinin ABD kurumları üzerindeki etkisinin gözden geçirilmesine yönelik 1619 Projesi'ni "Amerika karşıtı" diye tanımlayan Lohmeier, "Bunlara karşı çıkmak istediğinizde ırkçı olarak damgalanıyorsunuz" diye konuşmuştu.

ABD Uzay Kuvvetleri'nden bir sözcü, Lohmeier'in geçici süreyle komutanlıktan alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sözcü, Lohmeier'in açıklamalarının yasaklanmış partizan siyasi faaliyet kapsamında olup olmadığının inceleneceğini belirtti. Yarbayın, kitabını yayımlamadan önce üstlerine danışıp danışmadığının da soruşturulacağı açıklandı.

Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyelerinden Matt Gaetz ise Twitter'da "Yarbay Lohmeier, ordumuz içinde sola yaranma faaliyetlerine ve daha kötüsüne ilişkin gerçeği anlatan bir vatanseverdir" ifadelerini kullandı. Gaetz, karara Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nde itiraz edeceğini kaydetti.

Lohmeier, ABD ordusunda Marksist ve sosyalist fikirlerin yayıldığını savunan ilk askeri yetkili değil. 124 emekli asker, geçen hafta yayımladıkları açık mektupta Joe Biden'ın başkanlığa uygun olmadığını ve ülkenin Marksist tiranlığa doğru ilerlediğini öne sürmüştü.


Independent Türkçe, CNN, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU